marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Georgescu și Screciu, pregătiți pentru noi mandate

Aladin Georgescu și Marius Screciu au anunțat, oficial, că vor candida la alegerile din 9 iunie pentru noi mandate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, respectiv primar al municipiului Slatina.

Social-democrații au vorbit, într-o conferință de presă, despre buna colaborare pe care au avut-o până acum și au afirmat că vor să continue proiectele deja începute.

„Voi candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, la alegerile locale din data de 9 iunie, iar primarul Marius Screciu va candida pentru un nou mandat la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. De altfel, candidaturile noastre au fost validate de Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat în urmă cu aproape o lună, în data de 21 martie, propunerea venind din partea Organizației PSD Mehedinți! Le mulțumesc colegilor pentru încredere!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ceea ce s-a realizat în județul Mehedinți în mandatele de președinte al Consiliului Județean pe care le-am avut se vede peste tot și am convingerea că mehedințenii vor valida, prin votul lor, în data de 9 iunie, eforturile și munca depuse în ultimii opt ani!

Peste 450 km drumuri județene au fost asfaltați sau se află în curs de modernizare, ceea ce ne situează printre județele din țară cu cea mai bună infrastructură rutieră.

Peste 230 milioane lei s-au investit, din fonduri europene, fonduri guvernamentale și de la bugetul județului, în reabilitarea și modernizarea sistemului de sănătate din județ. Reabilităm clădirea principală a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Am construit o nouă Unitate de Primiri Urgențe, am construit un heliport și un Ambulatoriu nou, precum și corpuri noi la Infecțioase și Pneumologie. Am modernizat și extins clădirea fostului Spital Orășenesc de la Vânju Mare. Unele proiecte s-au finalizat, iar altele se finalizează în cursul acestui an. A fost o muncă deloc ușoară, dar am reușit să ducem spre final procesul în urma căruia îmi doresc ca toți pacienții din județul Mehedinți să fie tratați în condiții foarte bune, cu aparatură și echipamente performante și în clădiri moderne, conforme cu normele sanitare în vigoare.

Unul dintre marile proiecte de județ, ”Reabilitare/modernizare Bazin de Înot Drobeta Turnu Severin” este acum, un centru multifuncțional modern, pregătit să-i primească pe toți cei care vor să practice înotul sau să se relaxeze începând cu sfârșitul lunii aprilie.

O preocupare deosebită am acordat-o investițiilor în educație, iar aici, într-o strânsă colaborare cu domnii primari ai orașelor și comunelor din județ și Guvernele conduse de PSD sau din care PSD a făcut parte, am reușit să atragem fonduri europene pentru reabilitarea școlilor și dotarea lor cu aparatură și echipamente moderne, care să asigure un act educațional adaptat la tendințele tehnologice actuale. În paralel, Consiliul Județean a atras fonduri europene pentru achiziția de microbuze școlare pentru 70% din primăriile din județ, pentru a facilita accesul elevilor de acasă către unitățile de învățământ și pentru a reduce abandonul școlar.

În ceea ce privește asistența socială, facem investiții pentru ca toți copiii beneficiari, să aibă condiții bune pentru o dezvoltare armonioasă, care să le deschidă drumul spre viața de adult. În scurt timp vor demara lucrările de reabilitare a centrelor DGASPC Mehedinți, pentru care au fost atrase fonduri europene în valoare de 16 milioane lei, în cadrul PNRR”, a declarat Aladin Georgescu.

El a adus în discuție și noi proiecte pe care le are în vedere dacă va obține un nou mandat de președinte al CJ Mehedinți.

„În sănătate, două noi proiecte au primit finanțare, fiind vorba despre cele de reabilitare a Pavilionului Neuropsihiatrie Gura Văii și Pavilionului Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin.

În plus, fosta maternitate o vom transforma în Secție de Recuperare Medicală.

Bloc de locuințe de serviciu pentru atragerea medicilor tineri către sistemul de sănătate din Mehedinți. Continuăm investițiile în infrastructura rutieră.

Intrăm într-o campanie în care fac apel la decență! Să venim în fața oamenilor cu fapte concrete, cu proiectele pe care le-am implementat și cu obiectivele pe care le avem pentru anii următori pentru județul Mehedinți. Este un mesaj pe care îl transmit tuturor colegilor din cadrul PSD Mehedinți, candidați la funcțiile de primar!

Le doresc mult succes tuturor candidaților PSD în această campanie electorală și am convingerea că în data de 9 iunie, PSD Mehedinți va câștiga! Vom câștiga Consiliul Județean și Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin”, a afirmat Georgescu.

Despre investiții a vorbit și Marius Screciu.

„Am început cu modernizarea cartierelor mărginașe, pentru că nu te numești severinean dacă trăiești doar în centru, sau în cartierele unde s-au realizat investiții. Severinean te numești și dacă trăiești în cartierele Schela, Gura Văii, Walter Mărăcineanu, Banovița, Apolodor. Este extrem de important ca acolo unde trăiesc oamenii să se simtă protejați, apreciați și lucrul acesta nu poate fi făcut decât ajutându-i să trăiască într-un mod decent și civilizat. S-a muncit foarte mult în aceste cartiere, am continuat lucrările în tot municipiul, avem în acest moment, 19 zone în lucru. Îi mulțumesc domnului președinte Aladin Georgescu, pentru sprijin și pentru implicare. Am investit, de asemenea, foarte mult în educație, avem unități de învățământ reabilitate, extinde și modernizate, dotate cu echipamente și mobilier, avem creșe noi, construite de la zero și lucrăm în continuare să acoperim toate unitățile de învățământ din municipiu. Severinul a fost în toată această perioadă, un șantier și am reușit să aducem la același nivel aproape toate zonele orașului, sunt puține zone unde mai trebuie să intervenim. Legat de încălzirea orașului, în toți acești ani oamenii au avut căldură, chiar dacă am cerut sprijin de la Guvern. Extinderea rețelei de gaze, într-adevăr, este o problemă. Ne luptăm cu Mehedinți Gaz, avem programul Anghel Saligny în așteptare și vom reuși să extindem rețeaua de gaze,” a afirmat, conform orșova24.ro, Marius Screciu.

Atac la contracandidat

Legat de problema rețelei de gaze, Marius Screciu a afirmat că parte din vină îi aparține și lui Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, candidat PNL la Primăria Severin. Potrivit restartnews.ro, Screciu a afirmat că, în calitate de ministru al Energiei, Popescu nu a intervenit pentru a accelera preluarea Mehedinți Gaz de către Romgaz, deși avea această posibilitate, compania fiind în subordinea sa, în perioada mandatului de ministru.

„Nu l-am văzut pe domnul Virgil Popescu să vină cu soluții pentru Turnu Severin atunci când era ministru. A ajutat Șimianul, foarte bine, e comună PNL, dar să vii astăzi, să spui că iubești Severinul, când tu nu ai facut nimic pentru el, mi se pare deplasat. Dacă ar fi vrut să ajute Severinul, o putea face din postura de ministru al Energiei. Nu a venit cu un investitor, nu l-am văzut bătându-se pentru drumul expres Craiova-Lugoj, nu l-am văzut ajutându-ne să preluăm portul, au fost destul de multe proiecte pentru Severin, în care domnul Virgil Popescu se putea implica. Eu sunt dezamăgit, nu am simțit că ar fi vrut să ajute Severinul și cred că ar fi putut să o facă, dar fiecare cu drumul lui,” a afirmat, conform sursei citate, Marius Screciu.

Politica