luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă linie de producție a cablurilor electrice, la fabrica Prysmian din Slatina

O nouă linie de producție a cablurilor electrice de medie tensiune, la fabrica Prysmian din Slatina urmează a fi pusă în funcțiune. Reprezentanții companiei au anunțat că au demarat lucrările în acest sens. Se vor face și noi angajări.

Potrivit reprezentanților companiei, este vorba despre o investiție în valoare de 23 milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, care va crește capacitatea fabricii cu 12.000 de tone pe an, cablu electric de medie tensiune.

„Aceste cabluri se adresează în principal distribuitorilor de energie electrică către populație. Prin intermediul acestei investiții, Prysmian va crește capacitatea fabricii, prin 6 noi linii de producție. Din 2005 de când este prezentă în Slatina, Prysmian a investit 75 de milioane de euro în fabricile sale. Aceste linii de producție vor retehnologiza atât liniile existente, cât și vor adăuga noi capacități”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții Prysmian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Odată cu punerea în funcțiune a noilor linii de producție, concepute pentru a crește volumului fabricii cu 20%, va crește și numărul de locuri de muncă.

”Suntem încântați că am reușit să demarăm această investiție, în fabrica din Slatina. Aici avem asigurată materia primă pentru producția cablurilor noastre, chiar de la fabricile de pe platforma industrială Slatina. Avem aici cea mai mare fabrică de telecom din Europa și tot aici vrem să demonstrăm că putem avea una din cele mai moderne fabrici de cabluri electrice. Totodată fabricile Prysmian din Slatina sunt orientate spre economisirea resurselor, dar și protejarea mediului înconjurător, iar în fabrica de cabluri de energie unul din aceste noi cabluri va fi realizat printr-o tehnologie inovatoare ce asigura reducerea emisiilor de CO2 cu o tonă pe kilometru de cablu produs”, a declarat Daniela Burca, COO Prysmian Romania.

”Suntem în plin proces de decarbonizare. Lumea se orientează către folosirea surselor de energie regenerabilă. Accelerarea integrării noilor parcuri solare sau eoliene, ține de conectarea acestora în rețelele de transport și distribuție. Prysmian e un partener global pentru proiectele conexiune în rețea on și off shore, cât și pentru transportul energiilor regenerabile prin cablurile și sistemele „state of art” patente ale grupului. În acest context, investiția de la Slatina-Romania e un angajament al grupului Prysmian de a fi alături toți actorii din piața de energie din Romania pentru a facilita tranziția către utilizarea energiei verzi dar și în transformarea României într-un hub energetic regional,” a declarat Constantin Nistor, CCO Prysmian Romania.

Potrivit reprezentanților companiei, la fabrica de cabluri de energie Prysmian din Slatina se produc anual peste 35.000 tone de conductori electrici de diferite tipuri, care sunt întâlniți în cele mai comune rețele electrice: de la rețelele din construcții și industrie, la cabluri de medie și înaltă tensiune pentru rețelele de transport subterane sau aeriene. Fabrica din Slatina exportă anual cabluri și conductori electrici către principalii furnizori de electricitate din Romania dar si din Europa.

Politica