luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Danka, fetița de 2 ani din Serbia căutată de Interpol și în România, a fost ucisă

Danka, fetița de 2 ani dată dispărută acum o săptămână în Serbia, a fost ucisă de doi bărbaţi. Poliția din Serbia a arestat două persoane care au mărturisit, în această dimineaţă, că au ucis-o pe fetiţă încă de săptămâna trecută.

Anunţul a fost făcut chiar de președintele ţării, Aleksandar Vučić, care a precizat că autorităţile au fost conduse şi spre locul unde au aruncat cadavrul copilului. 

Copila se afla pe lista de persoane dispărute a Interpolului, care au caut și în România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Crima ar fi fost comisă de doi angajați ai Societății de Utilități Publice „Vodovod” din Bor, S.J. (50 ani) din satul Luka și DD (50 ani) din satul Zlot, scrie antena3.ro

„S.J. este suspectat că ar fi lovit un pieton, o copilă pe nume Danka, în vârstă de doi ani, cu vehiculul companiei la care lucrează, un „Fiat Panda”, pe strada Radomir Putnika, ucigând-o.

Împreună cu colegul său D.D. „au băgat cadavrul fetei în portbagajul autovehiculul, după care s-au deplasat la o groapă sălbatică de pe „Putul Starobanjski” de lângă Bor, unde au aruncat cadavrul pe partea dreaptă a drumului”, spune o sursă apropiată anchetei.

S.J. este acuzat de săvârșirea unei infracțiuni grave împotriva siguranței circulației publice, iar D.D. de complicitate după săvârșirea infracțiunii. Ambii au fost reținuți pentru 48 de ore.

Cercetările arată că totul a avut loc pe 26 martie, în jurul orei 13.52, adică la numai șapte minute după ce fetița a dispărut, potrivit declarațiilor mamei.

„S.J. este acuzat că nu a ajustat viteza autovehiculului la starea și condițiile de pe carosabil, astfel încât a lovit fata cu partea dreaptă față a autovehiculului și a ucis-o”, potrivit unei surse din anchetă.

De o săptămână și jumătate, Danka Ilici, o fetiță de doi ani, din Serbia, care a dispărut în mod misterios, marți, 26 martie, din Banjsko Polje, estul Serbiei, e căutată de poliția sârbă.

Zilele trecute au apărut informații cum că, fetița ar fi fost răpită de două femei de origine română, iar ultima dată a fost văzută în orașul Viena.

Această situație a declanșat o amplă operațiune de căutare, iar autoritățile din Serbia și Austria sunt implicate în investigații intense pentru a o găsi pe fetiță în siguranță.

Pe 31 martie, poliția din Viena a primit un videoclip scurt prin e-mail, care prezenta cele două femei de origine română plimbându-se pe străzile orașului însoțite de Danka, scrie libertatea.ro

Dar misterul, scrie publicația austriacă Kosmo, a fost rezolvat: femeile din videoclip nu au nicio legătură cu mediul infracțional și nicio legătură cu răpirea copilei.

După ce povestea și videoclipul surprins în Viena au devenit virale pe un grup de Facebook, Kosmo a contactat-o pe A.C.S, o româncă de 36 de ani care locuiește și lucrează în Viena.

„Ce pot să le spun? Sunt în iad de duminică! Eram în Wels când am primit câteva mesaje în timpul nopții că un filmuleț cu chipul meu era distribuit pe toate rețelele de socializare, inclusiv la televiziunile din România și din Serbia, și că sunt căutată din cauza unui copil dispărut. În imagini sunt eu cu fiica mea”, le-a spus românca reporterilor.

Ea a povestit că a cerut ajutorul polițiștilor austrieci: „Am fost imediat la poliția din Wels, duminică, și am cerut ajutor, dar m-au trimis acasă și m-au sfătuit să mă prezint la poliția din Viena, din districtul meu. Ieri am fost la poliția din sectorul 21. Am cerut să mă ajute și să mă protejeze pe mine, pe copilul meu și pe mama mea. Și ei m-au trimis acasă. Astăzi situația a devenit alarmantă, pentru că chipul meu era ușor de recunoscut în toate mass-media. Mi-a fost foarte frică, nu știam ce să fac. M-a copleșit teama că îmi voi pierde locul de muncă”.

Foto: Facebook


Politica