luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

20 de elevi, surprinși complet neechipați pe Vârful Toaca

20 de copii, care erau însoțiți de un profesor, au fost surprinși pe un traseu din masivul Ceahlău complet neechipați, aveau încălțăminte sport, erau sumar îmbrăcați, unii doar în hanorac.

Asta în condițiile în care la peste o mie de metri, pe Vârful Toaca, erau 5 grade, vântul bătea cu putere, iar potecile erau acoperite de gheață și zăpadă.

Echipamentul este esențial în drumețiile pe munte, atrag atenția încă o dată salvamontiștii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Situația nu este singulară și nu va fi ultima. Din păcate lipsește educația primară, în cazul de față și a celui care conduce grupul, a profesorului. Echipamentul în general trebuie să fie cel de iarnă. Aici discutăm despre echipament tehnic, elevii trebuiau să aibă colțari, bocancul să poată fi adaptat la colțarul de gheață, trebuia să avem chiar hamuri în zone cu risc de cădere și grupul trebuia să fie asigurat. Profesorul trebuia să știe cu ce copii merge, și copiii sau părinții copiilor trebuiau să știe cu cine și unde merg copiii în zona montană. Corect ar fi că salvatorii montani să fie invitați la Școala Altfel, la orele de dirigenție”, a spus, la Digi24, Mircea Lera, salvamontist.

Politica