sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Încep pregătirile pentru Târgul de Paște de la Craiova

Autoritățile locale din Bănie încep pregătirile pentru Târgul de Paște de la Craiova. Evenimentul va avea loc în perioada 19 aprilie – 12 mai, iar la această ediție, tema este povestea „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, după cum a anunțat chiar primarul orașului.

În acest sens se aranjează atât căsuțele piticilor, unde se vor vinde produse tradiționale de Paște, casa din pădure a prințesei, cât și palatul vrăjitoarei, oglinda, mărul otrăvit etc. Nu putem uita nici scena religioasă a Învierii Domnului, în acest sens urmând să creăm împreună cu Mitropolia Olteniei o surpriză care să vă introducă în atmosfera binecuvântată a sărbătorii”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.

Primarul spune că va aduce și atracții precum: un roller coaster, roata gigant, bărci, carturi electrice, un sat medieval cu artiști ambulanți, parade de costume medievale,ateliere interactive pentru copii, spectacole ale instituțiilor noastre de cultură, totul în decorul Parcului Romanescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autobuzul supraetajat vă va purta către destinația finală, cu opriri în centrul istoric și Grădina Botanică, la fel ca și un trenuleț pentru copii. Noaptea parcul va rămâne deschis până la orele 24, fiind amenajat de sărbătoare.

Nu ratați această nouă ediție dacă sunteți craioveni, iar dacă vreți să veniți din alte localități, rezervați-vă deja camere la hoteluri, fiindcă nici nu știți ce pierdeți!”, este îndemnul primarului.

Comercianții ce doresc să își vândă produsele în Târgul de Paște din Craiova au timp să se înscrie în perioada 29 februarie – 22 martie 2024.

Tariful de participare:

pentru zona de food (producţie):

  • căsuță închiriată dimensiune 4 x 2,5 m – 55 lei x 10 mp x 24 zile = 13.200 lei

pentru zona de food (ambalate):

  • căsuță închiriată dimensiune 4 x 2,5 m – 17 lei x 10 mp x 24 zile = 4.080 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m – 17 lei x 6 mp x 24 zile = 2.448 lei

pentru zona non-food:

  • căsuță închiriată dimensiune 2,5 x 2 m – 17 lei x 5 mp x 24 zile = 2.040 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m – 17 lei x 6 mp x 24 zile = 2.448 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 2,5 x 4 m – 17 lei x 10 mp x 24 zile = 4.080 lei

Programul obligatoriu de desfășurare, valabil pe toată durata evenimentului, este următorul:

LUNI – JOI: 11:00 – 19:00 (standurile se deschid și se închid deodată)

VINERI – DUMINICĂ: 10:00 – 20:00

Agenții de vânzare sunt obligați să respecte programul de desfășurare a evenimentului.

În perioada de desfășurare a evenimentului, autovehiculele expozanților sau de aprovizionare au acces în perimetrul evenimentului, zilnic, după următorul orar 7:00-08:00/22:00-23:00. Orice nerespectare a acestei obligații are ca și consecință sancționarea expozanților de către instituțiile abilitate.

Autoritatea locală, prin reprezentanții desemnați (din cadrul Serviciului Imagine și ai Comisiei de Selecție a evenimentului), își rezervă dreptul de a face selecția comercianților înscriși, conform criteriilor mai sus menționate şi, în funcţie de solicitările depuse, de a stabili locația (zona) și numărul agenților economici, în funcție de specificul fiecăruia. De asemenea, organizatorul își rezervă dreptul de a completa tipurile de produse / activități / servicii care se pot desfășura în cadrul târgului, altele decât cele stabilite prin prezentul document – Criterii de Participare la Târgul de Paște Craiova 2024. Agenții economici acceptați vor fi contactați telefonic și electronic, în perioada 01 –  03 aprilie 2024, pentru confirmarea participării la târg”, informează Primăria Craiova.

Politica