luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turul de Elită U19: cu cine vor juca tricolorii meciurile decisive pentru EURO 2024

Tragerea la sorți a ultimei runde de calificare înaintea Campionatului European U19 de anul viitor a avut loc joi, 7 decembrie, la Nyon. Turneu final va fi găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie.

Tricolorii pregătiți de Adrian Dulcea au obținut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 10 de calificare, cu 5 puncte, reușind un succes, 7-0 cu San Marino, și două remize, 0-0 cu Finlanda și 1-1 cu Cehia, gazda grupei. În baza acestor rezultate, România s-a aflat în urna a 4-a la tragerea la sorți.

La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă alături de Turcia, Germania și Croația. Meciurile se vor juca în perioada 18-26 martie, gazda mini-turneului de calificare urmând să fie stabilită ulterior.

Turcia și-a câștigat grupa de calificare după ce a obținut trei victorii din trei posibile în meciurile cu Lituania, Grecia și Belarus, adversarele din grupă.

Naționala Germaniei a obținut două victorii și o remiză în prima parte a calificărilor, încheind de asemenea grupa pe primul loc, în fața Macedoniei de Nord, Poloniei și a Kazahstanului.

Croația s-a clasat pe locul secund în grupa de calificări, în spatele Israelului, dar la egalitate de puncte cu aceștia, respectiv 7. În grupă s-au mai aflat Insulele Feroe și Armenia.

  • Grupa 1: Spania, Austria, Kosovo, Slovenia
  • Grupa 2: Țările de Jos, Belgia, Franța, Lituania
  • Grupa 3: Norvegia, Israel, Bosnia & Herțegovina, Muntenegru
  • Grupa 4: Portugalia, Danemarca, Serbia, Grecia
  • Grupa 5: Scoția, Cehia, Georgia, Italia
  • Grupa 6: Turcia, Germania, Croația, România
  • Grupa 7: Elveția, Ucraina, Macedonia de Nord, Letonia

Se califică la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe de la Turul de Elită. Naționala României a mai participat la două ediții EURO U19, în 2011 și în 2022. În 2025, turneul final U19 va fi găzduit de România.

Politica