marți, martie 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mariah Carey a fost detronată. „All I Want for Christmas is You” a pierdut primul loc din topuri

Mariah Carey nu mai este regina Crăciunului. Începând cu 2019, în apropierea sărbătorilor, vedeta a ajuns în fruntea topurilor din Statele Unite ale Americii cu „All I Want for Christmas is You”. Însă, anul acesta, cântăreaţa a fost detronată de un alt cântec de Crăciun: „Rockin’ Around the Christmas Tree”, cântat de Brenda Lee.

După cum relatează Billboard, este pentru prima dată, de la lansarea sa în 1958 când acest clasic ajunge în fruntea clasamentelor. Datorită acestei isprăvi, „Rockin’ Around the Christmas Tree” a stabilit o serie de recorduri, începând cu cel pentru cea mai lungă pauză dintre lansarea unei melodii şi clasarea acesteia pe primul loc, titlu deţinut până acum şi de „All I Want for Christmas Is You” Mariah Carey din 2019, relatează News.ro.

În plus, alte patru colinde revin în top 10 al Hot 100: „Jingle Bell Rock” a lui Bobby Helms, care a urcat de pe locul 12 pe locul 4; „Last Christmas” a lui Wham! (13-5); „A Holly Jolly Christmas” a lui Burl Ives (16-6); şi „It’s the Most Wonderful Time of the Year” a lui Andy Williams (28-10).

Deşi avea doar 13 ani când a înregistrat piesa „Rockin’ Around the Christmas Tree” împreună cu producătorul Owen Bradley, Brenda Lee, acum în vârstă de 78 de ani, a câştigat şi titlul de cea mai în vârstă artistă care a ajuns în fruntea topurilor din SUA.

Într-o înregistrare video postată pe contul X (fostul Twitter) al Billboard, Brenda Lee a ţinut să le mulţumească fanilor ei, „Brendanatorii”, pentru această realizare.

„Nu-mi vine să cred! Nu-mi vine să cred că ‘Rockin’ Around The Christmas Tree’ este pe locul 1, la 65 de ani de la lansare”, a declarat ea.

În afară de „Rockin’ Around the Christmas Tree”, Brenda Lee a ajuns deja în fruntea topurilor Billboard în 1960, cu succesul melodiilor „I’m Sorry” şi „I Want To Be Wanted”.

Politica