luni, februarie 26, 2024

Ultima ora

Sport

„Închidem granița și forăm, forăm, forăm”. Amenințarea lui Trump

Fostul președinte american Donald Trump nu a respins posibilitatea de a abuza de puterile de președinte dacă se va întoarce la Casa Albă într-un interviu cu prezentatorul Sean Hannity de la Fox News, potrivit The Guardian. Trump a amenințat că se va răzbuna pe rivalii săi politici, va închide granița cu Mexicul și va extinde operațiunile de foraj petrolier.

„Sub nicio formă, promiteți Americii în seara asta că nu veți abuza niciodată de putere pentru a vă răzbuna pe cineva?” l-a întrebat Hannity pe Trump în interviul înregistrat marți în Iowa.

„Mai puțin în prima zi”, a răspuns Trump, continuând apoi, referindu-se la Hannity: „Îl iubesc pe tipul ăsta! El zice: ‘Nu o să fii un dictator, nu?’ Am spus: ‘Nu, nu, nu, decât în prima zi. Închidem granița și forăm, forăm, forăm. După aceea, nu mai sunt dictator.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prima parte a interviului, Hannity l-a întrebat pe Trump dacă va abuza vreodată de putere și va încălca legea pentru a se răzbuna pe alții.

„Te referi așa cum fac ei acum?” a replicat Trump. Retorica folosită de Trump în timpul campaniei electorale și planurile sale pentru al doilea mandat ce includ demiterea unei părți semnificative a birocrației federale și atacarea rivalilor săi i-au alarmat pe democrați și au devenit o țintă principală pentru Biden în propriile sale discursuri, în timp ce se pregătește pentru încă o posibilă luptă cu Trump, scrie digi24.ro

„Donald Trump ne-a spus exact ceea ce va face dacă va fi reales și în noaptea aceasta a spus că va fi un dictator în prima zi. Americanii ar face bine să îl creadă”, a declarat managerul de campanie electorală a lui Biden, Julie Chavez Rodriguez.

Trump a spus sâmbătă că actualul președinte este adevăratul „distrugător al democrației americane”, după ce Biden l-a acuzat în trecut de același lucru. Trump a susținut din nou faptul că Biden s-ar folosi de sistemul federal de justiție ca să își atace principalul rival politic și a promis că îl va urmări penal pe Biden dacă va câștiga alegerile.

Alegerile pentru nominalizarea candidatului din partea partidului Republican, acolo unde Trump își domină clar rivalii de partid, vor începe în Iowa pe data de 15 ianuarie.

Politica