sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Clariant închide fabrica de bioetanol din Podari

Gigantul Clariant își închide fabrica de bioetanol, din Podari, județul Dolj. Fabrica a fost deschisă de Clariant în 2021 şi operaţională din 2022, în urma unei investiţii de 140 mil. euro, din care 40 milioane euro din fonduri UE.

Conducerea companiei spune că a luat decizia aceasta din cauza unor pierderi financiare continue, fapt pentru care fabrica din Podari nu-și mai poate justifica o continuare a producției, întrucât aceasta ar duce la ”cheltuieli de capital suplimentare semnificative”.

Odată cu închiderea fabricii din România, compania elvețiană fondată în 1995 va renunța la 120 de angajați, scrie zf.ro. De asemenea, decizia de reducere a operațiunilor din Germania va afecta  50 de salariați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”După o analiză atentă a tuturor opțiunilor strategice, am decis să închidem operațiunea Podari. Vom lucra îndeaproape cu reprezentanții angajaților din România și Germania și ne angajăm să găsim cele mai responsabile soluții din punct de vedere social. Pentru o companie care se concentrează pe inovare, este necesar să luăm decizii ferme atunci când un proiect nu îndeplinește așteptările și să executăm și riguros strategia noastră de creștere sustenabilă”, a declarat Conrad Keijzer, CEO al Clariant.

Vestea închiderii fabricii Clariant din Podari, a fost o surpriză pentru autorităţile locale din comună. Viceprimarul Cătălin Roşca a spus că a aflat miercuri de această închidere, autorităţile locale nu au fost anunţate anterior de companie.

„Acum cinci minute am văzut şi eu ştirea (în jurul orei 15 – n.red.). Circa 107 oameni lucrează la fabrică, dar nu toţi sunt din Podari, mai sunt şi din împrejurimi. Taxele pe clădiri tot trebuie să le plătească. Nu am auzit să fi fost probleme cu fabrica. Probabil că n-au livrat la capacitatea dorită, din câte am înţeles eu. Era o fabrică nouă, în teste. Trebuie să comunicăm, domnul primar se va ocupa, dar vom lua legatură cu ei pentru a vedea ce nu a funcţionat”, a spus Cătălin Roşca, viceprimarul din Podari, pentru ZF.

Fabrica de la Podari a fost proiectată pentru a transforma 250.000 de tone de paie în etanol celulozic, un produs utilizat pentru fabricarea detergenţilor de rufe, a agenţilor de curăţare şi a produselor utilizate în industrie şi în îngrijirea personală şi a locuinţei.

Politica