luni, februarie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Taylor Swift, desemnată persoana anului de către revista Time Magazine

Taylor Swift a încununat un 2023 strălucitor, fiind desemnată de revista Time Magazine drept persoana anului. Vedeta, al cărei turneu Eras a doborât recordurile de încasări și a provocat o anchetă privind practicile de vânzare ale Ticketmaster, îi urmează pe Barack Obama, Greta Thunberg și Volodymyr Zelensky.

Ea a declarat revistei că este „cea mai mândră și fericită pe care am simțit-o vreodată”.

Premiul este acordat unui eveniment sau unei persoane care se consideră că a avut cea mai mare influență asupra evenimentelor globale din ultimul an, scrie g4media.ro care citează BBC.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cântăreața a recunoscut, de asemenea, pentru revistă că prețul concertelor sale Eras de 180 de minute a lăsat-o adesea să se simtă epuizată fizic.

După o serie de spectacole, „nu-mi părăsesc patul decât pentru a lua mâncare și a o duce înapoi în patul meu și a o mânca acolo”, a spus ea.

„Abia pot să vorbesc pentru că am cântat timp de trei spectacole la rând. De fiecare dată când fac un pas, picioarele mele fac „crunch, crunch, crunch” de la dansul pe tocuri.”

Vedeta a vorbit, de asemenea, despre idila ei înfloritoare cu starul de fotbal american Travis Kelce.

Cuplul a ajuns pe prima pagină a ziarelor în septembrie, când Swift a fost văzută alături de mama lui Kelce la unul dintre meciurile acestuia.

Fiind deja un superstar înainte de 2023, cariera ei a atins noi culmi datorită turneului Eras – în cadrul căruia cântăreața interpretează în fiecare seară un set de 45 de cântece care acoperă întreaga carieră.

Cererea de bilete a fost atât de mare încât a blocat site-ul Ticketmaster, ceea ce a determinat o audiere a practicilor comerciale ale acestuia de către Senatul american.

La începutul turneului, în vară, fanii fără bilete s-au adunat în parcări doar pentru a asculta muzica. În Seattle, concertele ei au generat o activitate seismică echivalentă cu un cutremur cu magnitudinea 2,3.

Faza imperială a lui Swift vine după o perioadă în care a fost defăimată pentru pozițiile sale în ceea ce privește feminismul și politica – deși tăcerea ei cu privire la aceste probleme nu a pornit de la nimic mai sinistru decât o lipsă de încredere.

După ce s-a pronunțat împotriva lui Donald Trump și în favoarea dreptului la avort, ea a atins un moment de glorie creativă cu albumele Folklore și Evermore, din epoca pandemică, care au prezentat o abordare mai organică, indie-folk, a compoziției de cântece decât country-pop-ul care a făcut-o celebră.

Și-a cimentat revenirea cu albumul Midnights de anul trecut – o colecție de cântece pop, decolorate și lipsite de somn, bazate pe gândurile care o țin trează noaptea.
Taylor Swift cântă pe scenă în timpul turneului „Taylor Swift | The Eras Tour” la Estadio Olimpico Nilton Santos pe 17 noiembrie 2023 în Rio de Janeiro, Rio de Janeiro.

Redactorul-șef al Time, Sam Jacobs, a declarat că vedeta pop americană a fost „persoana rară care este atât scriitorul, cât și eroul propriei povești”, adăugând că Swift a „găsit o cale de a transcende granițele și de a fi o sursă de lumină”.

Luni, revista Time a anunțat lista scurtă de nouă candidați pentru acest titlu. Printre aceștia s-au numărat președintele chinez Xi Jinping, Vladimir Putin, Barbie și actorii și scriitorii de la Hollywood care au dat lovitura.

Publicistul lui Taylor Swift neagă zvonurile de căsătorie. Taylor Swift este artista cu cele mai multe difuzări în Marea Britanie în 2023. Albumul 1989 al lui Swift înregistrează un debut record în topurile de specialitate.

Pe lângă turneul său, Swift a lansat și cel mai bine vândut disc al anului 2023 – o reînregistrare a albumului 1989, vechi de zece ani.

În mod incredibil, ea are, de asemenea, al doilea și al treilea cel mai bine vândut album al anului în America, cu Midnights și Speak Now (Taylor’s Version).

Printre celelalte realizări ale ei din acest an:

  • Filmul din turneul Eras a devenit cel mai mare film de concert din toate timpurile, obținând 249 de milioane de dolari (197 de milioane de lire sterline) la box office-ul global.
  • Swift a devenit prima artistă în viață care a avut cinci albume simultan în Top 10 în SUA, cu 1989, Midnights, Folklore, Lover și Speak Now.
  • Ea a doborât recordul pentru cele mai multe albume care au ocupat prima poziție în topurile americane de către o femeie – 13 în total – depășind-o pe Barbara Streisand.
  • Swift a devenit prima compozitoare care a obținut șapte nominalizări la premiile Grammy pentru cântecul anului, devansându-i pe Sir Paul McCartney și Lionel Richie. Cu opt nopți sold-out pe stadionul Wembley, Swift egalează un record de turnee în Marea Britanie stabilit de Take That. Stimulată de turneul său, Swift a fost desemnată cea mai difuzată artistă din istoria Spotify și Apple Music.

Filmul Eras Tour al lui Taylor Swift a depășit filmul Never Say Never al lui Justin Bieber ca fiind cel mai profitabil film de concert din toate timpurile

Luna trecută, vedeta a fost declarată miliardară de către publicația de afaceri Bloomberg, care a estimat averea ei netă la 1,1 miliarde de dolari (907 milioane de lire sterline).

Doar alți trei muzicieni au atins statutul de miliardari – Rihanna, Beyoncé și Jay-Z.

Cu toate acestea, Swift este prima care a atins această bornă doar pe baza muzicii, întrucât averile rivalilor săi includ afaceri în domeniul modei, al produselor de înfrumusețare și al echipamentelor hi-fi.

Swift se află în prezent într-o pauză înainte de a lansa etapele asiatică și australiană ale turneului său Eras în februarie.

Politica