luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaporașul ,,Independența” a primit botezul oficial al Dunării

Vasul „Independența”, o ambarcațiune care va permite plimbări pe Dunăre, va asigura un acces mai bun la patrimonial natural și cultural al zonei orașului Corabia și a zonei pescărești și va contribui la sprijinirea turismului durabil, a fost lansat oficial la apă, au anunțat reprezentanții Primăriei. Liber la plimbări se va da din primăvară.

Lansarea oficială la apă a avut loc în prezența mai multor oficialități, dar și reprezentanților unităților de cazare și alimentație publică din oraș.

„Valoare totală a proiectului „Corabia pe Dunăre ” este de 1.545.684,62 lei. Proiectul își propune să îmbunătățească mijloacele și condițiile oferite locuitorilor și turiștilor, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităților turistice, prin crearea posibilității de a explora zona navigabilă a Dunării. Dunărea înseamnă viaţă, energie, hrană, apă, transport şi recreere, fiind o legătură comercială de-a lungul Europei şi o forţă unificatoare între culturi, limbi şi civilizaţie.

Începând cu luna Aprilie a anului viitor, cetățenii orașului Corabia și nu numai se vor putea bucura de plimbări de agrement pe Dunăre. Se lucrează la Regulamentul privind activitatea de turism realizată cu nava de pasageri ,,Independența” precum și a Normelor privind desfășurarea curselor de agrement cu acest vas care vor fi propuse Consiliului Local Corabia pentru aprobare.

Turismul sustenabil este parte din strategia pe termen lung a orașului Corabia. Un oraș atractiv pentru turiști este un oraș plăcut și pentru locuitorii săi. Ne dorim să devenim un oraș turistic și ne concentrăm ca turismul generat să fie unul sustenabil care să nu afecteze negativ viața corăbienilor. Orașul trăiește prin fiecare dintre noi și noi toți îi putem scrie împreună o frumoasă poveste”, au transmis reprezentanții Primăriei Corabia.

Politica