sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Alex Mitriță, convins că Ivaylo Petev a rezolvat problemele de la CSU Craiova

„Trebuie să ne adaptăm la condiţiile de joc şi de adversar şi să dăm totul pe teren”

Alexandru Mitriță este ferm convins că aducerea antrenorului bulgar Ivaylo Petev a contribuit la rezolvarea problemelor echipei CSU Craiova. Mitriță susține că echipa se confrunta cu blocaje mentale, iar antrenorul de la sud de Dunăre a intervenit și a lucrăt la acest aspect în timpul pauzei cauzate de meciurile echipelor naționale.

„Aveam nevoie de Mister din punct de vedere fizic, tactic, mental, avem nevoie de acel impuls al său, era tot ce ne trebuia la echipă. Poate revigora Universitatea, prin ambiţia lui, prin ce vrea de la noi. Era cu siguranţă şi o problemă mentală la echipă, de fapt, aceasta era marea problemă, eram blocaţi mental, dar o dată cu venirea dânsului am trecut peste această problemă, vrem să ne gândim la ce va fi de acum înainte.

Am lucrat din toate punctele de vedere, mental, tactic, fizic, etc. Sper să nu mai repetăm meciul din tur cu Oţelul, când nu am dat gol, sper să avem ocazii şi să marcăm. Trebuie să fim mai agresivi ca adversarul şi cu siguranţă aşa va fi. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile de joc şi de adversar şi să dăm totul pe teren.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne dorim să câştigăm fiecare meci, nu mai vorbim de viitor, ci de următorul meci. Va fi un meci foarte greu cu Oţelul, cu o echipă bună, organizată, cu un antrenor experimentat, dar trebuie să intrăm cu gândul de a câştiga, să dăm maximum pentru a aduce acasă cele trei puncte” a declarat Alexandru Mitriţă despre Ivaylo Petev, potrivit Prosport.

Chiar dacă nu a fost inclus în lotul naționalei pentru meciurile din preliminariile Euro 2024, Alexandru Mitriță este încrezător că selecționerul Edi Iordănescu îi va oferi o șansă de a se alătura echipei pentru turneul final din Germania, care va avea loc vara viitoare.

„O calificare la Euro este importantă, sunt bucuros pentru colegii mei, Bancu şi Screciu, i-am felicitat. Nu este o presiune pentru mine să prind naţionala, dacă voi avea evoluţii bune, sunt sigur că Mister Edi Iordănescu va avea ochi şi pentru mine”, a spus Alexandru Mitriţă.

„Am creat un grup fantastic, dar porțile echipei naționale rămân deschise. Suntem atenți la tot, la fiecare jucător care arată valoare, continuitate și caracter. De acum, un jucător nu va trece doar prin filtrul meu, ci și prin cel al grupului. Dacă grupul nu-l va valida, nu va intra. Trebuie să arate caracter și determinare și iubire de țară și echipă națională”, a declarat selecţionerul Edi Iordănescu, după calificarea României la Euro 2024.

Foto: Antena Sport

Politica