Incitarea la ură, violenţă sau discriminare pe criteriu de apartenenţă politică, pedepsită cu închisoare până la 3 ani sau amendă

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, proiectul de lege iniţiat de către Guvern care modifică un articol din Codul penal. Mai exact este vorba despre articolul care incriminează incitarea la violenţă, ură sau discriminare și se consideră infracţiune dacă se adresează şi pe criteriul de apartenenţă politică. Infracțiunea este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Legea merge la promulgare.

Inițiativa legislativă prevede că „incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintro anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La dezbaterile din plen, deputații au respins un amendament al USR care prevedea că „incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, scrie hotnews.ro

În prima săptămâna a sesiunii legislative, Senatul a respins proiectul de lege. Camera Deputaţilor este for decizional iar proiectul de lege merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Populare

Recomandări

Alb-albaștrii l-au făcut, din nou, de râs pe Mihai Rotaru

CSU Craiova a început cu stângul meciurile din Cupa...

Competiție lansată de Google România pentru elevii din Oltenia

La finalul competiției, echipele clasate pe primele poziții vor...

Amendă uriașă, după ce a fost prins cu o cartelă tahograf care nu îi aparținea

Polițiștii au aplicat peste 150 de amenzi, în ultimele...