marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Accident de muncă mortal. S-a surpat malul în timp ce săpau un șanț pentru utilități

UPDATE ora 21.00.

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Băile Olănești au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Păușești Măglași s-ar fi surpat un mal de pământ peste 2 persoane.

Din primele verificări efectuate, s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, cele 2 persoane, un bărbat de 31 de ani, din județul Iași, respectiv altul de 42 de ani, din județul Neamț, în timp ce efectuau lucrări în vederea extinderii rețelei de gaz, ar fi fost surprinse de un mal de pământ care ar fi căzut peste acestea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma activităților desfășurate, s-a reușit scoaterea celor 2 persoane, însă bărbatul de 42 de ani nu a mai putut fi salvat fiind declarat decesul acestuia de către echipajul medical aflat la fața locului.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei.

Celălalt bărbat a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări
pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

UPDATE ora 20.30.

Tatăl celei de-a doua persoane, care asista la operațiunile de salvare, a suferit un atac de panică, fiind evaluat de echipajul SMURD.
A doua persoană, care fusese inconștientă încă de la începutul operațiunilor de salvare, a fost extrasă, dar din nefericire, nu prezenta semne compatibile cu viata. Medicul prezent la locul intervenției a declarat decesul bărbatului.

Prima persoana a fost degajata, este constienta, a fost predata echipajului SAJ. Se lucrează în continuare pentru degajarea persoanei inconștiente.

Informația inițială. Vineri, 9 iunie, în jurul orei 20.00, în comuna vâlceană Păușești Măglași (limită administrativă cu Vlădești, peste drum de fostul poligon auto) două persoane au fost surprinse de prăbușirea unui mal de pământ. Victimele lucrau la introducerea de utilități într-o gospodărie. Cel puțin una ar fi murit, susțin martori de la fața locului.

Salvatorii vâlceni intervin în aceste momente, cu o ambulanță SMURD, o autospeciala de intervenție rapida, o autospecială de stingere, o descarcerare, un camion de intervenție, precum și cu un container multirisc pentru salvarea a două persoane surprinse de un mal de pământ. La fața locului au fost trimise și 2 ambulanțe SAJ.

Politica