joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații de la privat ar putea primi vouchere de vacanță

Angajaţii de la privat vor primi și ei vouchere de vacanță, ca cei de la stat. Senatorii au adoptat tacit un proiect de lege prin care salariaţii vor beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Salariații ar urma să primească de la 1 ianuarie 2024 tot 1.450 de lei pe an, cât iau acum cei de la stat. Vouchere de vacanță vor putea fi acordate până pe 21 decembrie 2026 tuturor angajaţilor din mediul privat care au un contract individual de muncă. În cazul în care sunt angajaţi care au mai multe astfel de contracte, aceştia trebuie să aleagă un singur angajator de la care să primească aceste vouchere, scrie digi24.ro

Și acum cei din sectorul privat pot primi vouchere, însă din bugetul firmelor, iar valoarea maximă a acestora poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minime brute, pe ţară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 1 iunie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de marţi a plenului.

La propunerea legislativă iniţiată de senatorii Eugen Ţapu-Nazare (PNL), Radu Oprea (PSD) şi Lorand Turos (UDMR) au subscris peste 100 de parlamentari de la PNL, PSD şi UDMR.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Politica