Cocoșul de Hurez, ediție preambul pentru inaugurarea Casei Olarului, peste două luni

După doi ani de întrerupere din cauza pandemiei, ediția cu numărul 51 a Cocoșului de Hurez, desfășurată în weekendul 2-4 iunie, chiar de Moșii de vară, a avut de înfruntat capriciile vremii. Organizatorii au invitat un număr însemnat de ceramiști anul acesta, nu însă și pe oaspeții tradiționali de peste hotare, din alte centre de tradiție în domeniu. Primarul orășelului-stațiune, Nicolae Sărdărescu, a explicat că această decizie a avut un motiv obiectiv. Peste două luni va fi inaugurată în localitate Casa Olarului, un cochet salon destinat artei ceramicii populare.

“Este lume prezentă destul de multă lume (la târgul din platoul Stejari – n.r.), dar sperăm să ne mai lase și vremea în pace. Am invitat foarte mulți meșteri populari din țară. Din străinătate nu am invitat la această ediție pentru că îi vom invita peste două luni, la inaugurarea Casei Olarului. Este construită chiar în satul Olari, vatra acestui meșteșug popular secular în Horezu. Va fi un obiectiv excepțional. În prezent, lucrăm la dotări și la expoziție”, a explicat Nicolae Sărdărescu.
Evenimentul dedicat artei populare a avut ca moment culminant, ca de obicei, concursul de olărit și premierea câștigătorilor, toate creațiile cu care au participat meșterii în competiție urmând a se adăuga colecției de obiecte ceramice ce va fi expusă în salonul din satul Olari.

Pagina de Facebook dedicată evenimentului:
https://www.facebook.com/CocosulDeHurez

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Turistă salvată cu elicopterul, în Munții Retezat

O turistă care a suferit un traumatism grav la...

Nicușor Bancu, după egalul cu U Cluj: „Când e vorba de Craiova, nu se uită la VAR”

În afara semi-eșecului de la Cluj, oltenii s-au mai...

Școală abandonată după cutremur

„Părinții și profesori au pus întrebări, dar nimeni nu...

Aproape 100 de milioane lei, pentru protecția versanților

Aproape 100 de milioane lei vor fi investiți pentru...