Bărbat din Vâlcea, salvat de la sinucidere. A vrut să-și dea foc

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost la un pas de sinucidere, luni, în localitatea Stolniceni, județul Vâlcea. Polițiștii și jandarmii vâlceni au făcut front comun în încercarea de a-l face pe bărbat să renunțe la tentativa de suicid Potrivit oamenilor legii, bărbatul intenționa să-și dea foc.

„Luni, 5 iunie 2023, 2 jandarmi și 2 polițiști din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, respectiv Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat o acțiune comună de intervenție pentru a preveni un incident tragic în localitatea Stolniceni, județul Vâlcea.

Eforturile comune ale forțelor de ordine au condus la salvarea vieții unui bărbat aflat într-o situație deosebit de dificilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fața locului au găsit un bărbat în vârstă de 56 de ani, care amenința că se va autoincendia, fiind stropit cu benzină, hainele sale erau complet imbibate de substanța inflamabilă, iar în mâna ținea și o brichetă, evidențiindu-și intenția de a o folosi pentru a-și pune în aplicare amenințarea.

Astfel, forțele de ordine au abordat situația cu profesionalism, încercând să stabilească o comunicare eficientă cu bărbatul în cauză, în scopul de a-l convinge să renunțe la gestul extrem”, au spus polițiștii, care au detaliat și felul în care bărbatul a fost oprit.

„În timp ce se dialoga cu bărbatul, un jandarm și un alt polițist s-au deplasat într-o altă zonă a locației, având în vedere că acesta nu îi observa și profitând de această oportunitate, aceștia s-au apropiat discret prin spatele bărbatului, reușind să-l imobilizeze.

Totodată, a sosit la fața locului și un echipaj de ambulanță care a preluat bărbatul și l-a transportat la Spitalul Județean Vâlcea pentru evaluare și asistență medicală specializată.

Conform informațiilor obținute, bărbatul în cauză ar fi cunoscut cu probleme psihice și ar mai fi fost internat în trecut. Încă nu se cunoaște motivul pentru care acesta a intenționat să recurgă la un astfel de gest”, au adăugat oamenii legii.

Populare

Recomandări

România a depășit 11.000 de cazuri noi de Covid

De la sub 500 de cazuri noi raportate pe...

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a primit mandat de...

Mehedințiul, dezvoltat cu fonduri europene

Mehedințiul se dezvoltă cu fonduri europene. Cel puțin așa...

Primăria Craiova vrea parcare supraetajată lângă Judecătorie

Autoritățile locale din Bănie sunt gata să înceapă un...