vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apa de pe un canal din Veneția a devenit verde fosforescentă

Apa de pe Canal Grande din Veneția a devenit verde fosforescent duminică în zona din apropierea podului Rialto, iar autoritățile încearcă să identifice cauza, au declarat pompierii din Italia, relatează Reuters.

Agenția regională pentru protecția mediului a primit mostre din apa cărei culoare s-a modificat și lucrează pentru a identifica substanța care a provocat această schimbare, a spus departamentul într-un mesaj pe Twitter.

Prefectul din Veneția a convocat o întâlnire de urgență a forțelor de poliție pentru a înțelege ce s-a întâmplat și a studia eventualele contramăsuri, a informat agenția de presă Ansa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Incidentul vine după o serie de episoade recente din Italia, în care grupurile ecologiste au colorat monumente, inclusiv folosind cărbune vegetal pentru a înnegri apele fântânii Trevi din Roma, într-un protest împotriva combustibililor fosili, scrie hotnews.ro

Cu toate acestea, spre deosebire de cazurile anterioare, niciun grup de activiști nu s-a prezentat pentru a-și revendica responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la Veneția.

Foto: Twitter

Politica