Apa de pe un canal din Veneția a devenit verde fosforescentă

Apa de pe Canal Grande din Veneția a devenit verde fosforescent duminică în zona din apropierea podului Rialto, iar autoritățile încearcă să identifice cauza, au declarat pompierii din Italia, relatează Reuters.

Agenția regională pentru protecția mediului a primit mostre din apa cărei culoare s-a modificat și lucrează pentru a identifica substanța care a provocat această schimbare, a spus departamentul într-un mesaj pe Twitter.

Prefectul din Veneția a convocat o întâlnire de urgență a forțelor de poliție pentru a înțelege ce s-a întâmplat și a studia eventualele contramăsuri, a informat agenția de presă Ansa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Incidentul vine după o serie de episoade recente din Italia, în care grupurile ecologiste au colorat monumente, inclusiv folosind cărbune vegetal pentru a înnegri apele fântânii Trevi din Roma, într-un protest împotriva combustibililor fosili, scrie hotnews.ro

Cu toate acestea, spre deosebire de cazurile anterioare, niciun grup de activiști nu s-a prezentat pentru a-și revendica responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la Veneția.

Foto: Twitter

Populare

Recomandări

Primăria Craiova vrea parcare supraetajată lângă Judecătorie

Autoritățile locale din Bănie sunt gata să înceapă un...

Ploi torențiale și vijelii, în trei județe din Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un...

Oltenii &… Restu’ Lumii – program complet

VINERI – 29 septembrie 2023 Orele 10.10 – 11.11: Primirea...

Căutat de polițiști, după ce a fost la un pas să omoare un om

Polițiștii îl caută pe atacator: „Să nu intervină și...