luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Falsuri de 8 milioane euro, în vama Calafat

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion condus de un cetăţean bulgar, mai multe cutii de carton ce conţineau 21.510 articole de îmbrăcăminte şi marochinărie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 38.159.000 de lei (aproape 8 milioane de euro).

”În data de 26.05.2023, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta marfă în regim de coletărie, pe ruta Grecia-Ungaria”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă al autocamionului, mai multe cutii de carton ce conțineau articole de îmbrăcăminte și marochinărie.

A rezultat cantitatea totală de 21.510 articole de îmbrăcăminte și marochinărie, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Șoferul autocamionului a declarat ca bunurile îi aparțin.

Bunurile, în valoare de 38.159.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de şoferul bulgari se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica