sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Test politic major, soldat cu șapte primari pierduți de PNL

Primarul PSD al comunei vâlcene Vlădești, Adrian Cosac, rămâne pentru încă un mandat la conducerea ADI Salubrizare Vâlcea. Luni, 22 mai, a avut loc Adunarea Generală a asociației de dezvoltare intercomunitară. La vot, învinsul a fost candidatul susținut de PNL, Constantin Cârstina, fost primar pentru 21 de ani al comunei Orlești și, probabil, viitor candidat pentru încă un mandat de edil în 2024, după dubioasa achitare de care a beneficiat în dosarul penal cauzat de un grav accident rutier.

Evenimentul a avut loc în Sala mare a Consiliului Județean Vâlcea. Adrian Cosac a obținut 45 voturi din cele 89 posibile, Constantin Cârstina 41, trei voturi fiind anulate. La nivel de județ, 48 de primari ai PNL au câștigat alegerile din 2020, 35 de la PSD, 5 de la PER 5 și un edil independent. Mircia Gutău și ceilalți patru aleși ai PER au votat în favoarea candidatului PSD. Același lucru l-au făcut și cinci primari PNL.

Se observă, matematic, încă o înfrângere politică usturătoare pentru liderul PNL Vâlcea Cristian Buican, deputat la al patrulea mandat, direct din debutul pregătirilor pentru anul electoral 2024. Miza evenimentului a fost una evident politică, candidații fiind susținuți în primul rând de liderii județeni ai celor două formațiuni. PNL Vâlcea avea cel puțin trei alți posibili candidați mai potriviți (doi și mult mai tineri), dar conducerea județeană a insistat cu favoritul președintelui. Constantin Rădulescu (PSD) i-a mai administrat astfel o lecție rivalului său de la PNL, a cărui poziție de șef de filială devine și oficial vehement contestată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe același subiect citiți și:
Foc mocnit cu reizbucnire iminentă, la deșeuri de 70 de milioane de euro – Stiri regionale Oltenia – Jurnalul Olteniei

Politica