Petre Daea, control la Izbiceni. S-au căutat substanțe interzise, pentru coacerea roșiilor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a efectuat joi un control în localitatea olteană Izbiceni. Scopul controlului a fost reprezentat de verificarea legumelor, în urma unor sesizări că fermierii folosesc substanţe interzise pentru a grăbi coacerea roşiilor.

Potrivit reporter24.info, sesizarea spunea că legumicultorii folosesc un spray pentru a da impresia că tomatele sunt coapte, înainte de a merge la vânzare.

În urmă cu o săptămână, Corpul de Control al Ministerului Agriculturii și reprezentanţi ai mai multor instituţii au făcut verificări la legumicultorii din Buzău, în bazinul legumicol Glodeanu Sărat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a comunicat că cercetează trei persoane din Glodeanu Sărat şi o persoană din Ilfov pentru trafic de substanţe sau produse interzise ori neomologate în România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ele mai sunt cercetate și pentru utilizarea sau revânzarea de substanţe toxice în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în solarii. Autoritățile au prelevat probe din loturile de tomate, în vederea depistării nivelului reziduurilor de pesticide, dar Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău a precizat că nu s-au constatat depăşiri peste limita maximă admisă.

Populare

Recomandări

Craiova. Noua șosea între Brestei-Râului și Calea Severinului se deschide astăzi

Drumul care va conecta Calea Severinului, de la intersecția...

Peste 170.000 de americani au ales să exploreze frumuseţile României, în 2022

Peste 170.000 de americani au ales să exploreze frumuseţile...

Trei răniți, în urma unui accident rutier produs pe DN 7

Trei persoane au fost rănite, fiind transportate la spital,...

În weekend, Craiova e în sărbătoare! Parcul Nicolae Romanescu împlinește 120 de ani

Cu 120 de ani în urmă, prindea viață, la...