vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petre Daea, control la Izbiceni. S-au căutat substanțe interzise, pentru coacerea roșiilor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a efectuat joi un control în localitatea olteană Izbiceni. Scopul controlului a fost reprezentat de verificarea legumelor, în urma unor sesizări că fermierii folosesc substanţe interzise pentru a grăbi coacerea roşiilor.

Potrivit reporter24.info, sesizarea spunea că legumicultorii folosesc un spray pentru a da impresia că tomatele sunt coapte, înainte de a merge la vânzare.

În urmă cu o săptămână, Corpul de Control al Ministerului Agriculturii și reprezentanţi ai mai multor instituţii au făcut verificări la legumicultorii din Buzău, în bazinul legumicol Glodeanu Sărat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a comunicat că cercetează trei persoane din Glodeanu Sărat şi o persoană din Ilfov pentru trafic de substanţe sau produse interzise ori neomologate în România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ele mai sunt cercetate și pentru utilizarea sau revânzarea de substanţe toxice în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în solarii. Autoritățile au prelevat probe din loturile de tomate, în vederea depistării nivelului reziduurilor de pesticide, dar Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău a precizat că nu s-au constatat depăşiri peste limita maximă admisă.

Politica