vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii care l-au oprit în trafic pe Daniel Horodniceanu, chemați să dea explicații

Polițiștii care l-au oprit în trafic pe vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, au fost chemați să dea explicații superiorilor în legătură cu filmarea în care apare fostul procuror-şef al DIICOT.

Reprezentanții IPJ Iași au precizat că cei doi polițiști nu sunt cercetați disciplinar, ci este doar vorba despre verificări realizate în cadrul biroului de control intern, relatează Euronews.

Cei doi poliţişti care l-au oprit pe Horodniceanu ar fi Tudor Lupu, care este polițist de 15 ani și ar fi fiul unui primar din județul Iași, Cătălin Lupu, în timp ce David Petru, tânărul care i-a luat actele lui Horodniceanu, este angajat în poliție de 6 luni și are 23 de ani, potrivit site-ului Dezvăluirea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inspecția Judiciară a anunțat luni că s-a sesizat din oficiu și va face verificări în cazul vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, care a fost oprit în trafic de cei doi polițiști ieșeni.

Într-o o înregistrare video distribuită în spaţiul public, se vede că Daniel Horodniceanu este vizibil deranjat că a fost în oprit în trafic și încearcă să îi intimideze pe polițiști, întrebându-l pe unul dintre ei dacă ştiu că este „procurorul şef Horodniceanu de la Crimă Organizată”.

Horodniceanu fusese oprit pe un drum din judeţul Iaşi pentru că făcuse o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi pentru că rula cu o viteză mai mare decât cea legală. Poliţistul i-a spus că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele şi că a dorit să îi atragă atenţia privind greşelile comise în trafic.

„Am să vorbesc cu şeful IPJ”, l-a avertizat Daniel Horodniceanu pe poliţist.

Horodniceanu a fost oprit în trafic de polițiști și în vara anului trecut, când a fost înregistrat de radar circulând pe DN2, în județul Vrancea, cu 169 de kilometri pe oră, scrie hotnews.ro Atunci, i-a fost suspendat permisul și a contestat măsura în instanță.

Politica