sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un jurnalist AFP, ucis într-un atac cu rachete în estul Ucrainei

Jurnalistul AFP Arman Soldin a murit, marți, într-un bombardament din estul Ucrainei, au anunțat colegii săi pe Twitter: ”Suntem devastați (…) Toate gândurile noastre se îndreaptă către familia și apropiații săi”, au scris aceștia.

Soldin era coordonatorul video al echipei pe front.

Arman a fost ucis de tiruri de rachete în apropiere de Ceasov, au declarat colegii de la AFP care au fost martori la bombardament.  Atacul a avut loc la periferia orașului, în apropiere de Bahmut – epicentrul luptelor din estul Ucrainei de mai multe luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia se aflau împreună cu personalul militar ucrainean atunci când au fost luați în vizor, transmite publicația franceză actu17.fr.

Arman Soldin, un fotojurnalist experimentat, stabilit la Londra, în Marea Britanie, era coordonatorul video în Ucraina din septembrie 2022 și era un vizitator obișnuit al liniei de front.

Conform explicațiilor foto de pe agenția AFP, Arman a fost ucis în timp ce făcea un reportaj. Avea 32 de ani și era născut în Bosnia, și-a început cariera ca stagiar AFP la biroul din Roma, înainte de a se muta la Londra în 2015, scrie g4media.ro

El a fost numit în mod oficial coordonator video pentru Ucraina pentru AFP cu sediul la Kiev în septembrie 2022.

Foto: Twitter/ AFP News Agency

Politica