Craiova. Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare, pe listele suplimentare

Primăria Municipiului Craiova anunță că, în perioada 3 aprilie 2023 – 7 aprilie 2023, se distribuie pachetele cu produse alimentare, pe listele suplimentare.

Produsele vor fi distribuite către persoanele dependente din municipiul Craiova – minori încadrați în grad de handicap grav cu domiciliul în municipiul Craiova, respectiv adulți cu handicap grav beneficiari de indemnizație sau cu asistent personal cu domiciliul în municipiul Craiova – conform Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Regulamentului (UE) nr. 223/2014.

Distribuirea produselor către persoanele dependente se va face până la epuizarea pachetelor cu produse alimentare aflate pe stoc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul POAD 2019-2021, conform cadrului legal în vigoare, se distribuie:

– pachete conținând 12 produse alimentare: făină (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (400 g), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve din carne de vită (1,5 kg), conserve din carne porc (900 g), conserve pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,44 litri), gem de fructe (360 g) și gem de fructe dietetic (360 g).

Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 25 kg de produse alimentare.   

Distribuirea produselor se face de către personalul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, la sediul Liceului Tehnologic Auto, situat în Craiova, Bld. Decebal, nr. 105, în zilele de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00, iar vinerea între orele 08.00 – 13.00. 

Beneficiarii vor fi contactați telefonic de către funcționarii Direcției Generale de Asistență Socială Craiova și programați să se prezinte pentru ridicarea pachetelor la adresa mai sus menționată.

În situația în care nu se poate stabili contactul cu o persoană dependentă eligibilă sau cu reprezentantul legal al acesteia ori se refuză produsele, se va proceda la contactarea următoarei persoane din lista suplimentară.

La ridicarea produselor alimentare, beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să se prezinte personal, având asupra sa actul de identitate valabil și certificatul de încadrare în gradul de handicap grav cu mențiunea „cu asistent personal” al adultului sau minorului, în original și copie. 

În cazul persoanelor nedeplasabile, la sesizarea făcută de către un membru al familiei sau a unei terţe persoane, la centrul de distribuire stabilit, se va asigura livrarea ajutoarelor la domiciliu sau la adresa declarată, pe raza Municipiului Craiova.

Foto: arhivă

Populare

Recomandări

Rezidenții cu note mici, trimiși să se facă medici de familie

Ministrul Alexandru Rafila i-a trimis pe rezidenții cu note...

Gorj, Vâlcea și Mehedinți, sub cod galben de ploi torențiale și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...