sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

A apărut înghețata cu gust de bere, vin şi palincă

Înghețata este, probabil, cel mai popular desert din lume. Aceasta are diferite arome, dar cea de ciocolată și vanilie rămân favorite. Însă câștigă teren și alte sortimente, iar producătorii se întrec în a oferi clienților arome noi și deosebite.

Este cazul unui fabricant din Brașov care s-a prezentat la cea de-a 14 ediție a Expoziției Gastropan, organizată în același oraș, cu o serie nouă de sortimente de înghețată, unele bazate pe băuturi alcoolice. De exemplu, înghețata cu gust de bere, după ce în alți ani a prezentat deliciosul desert cu aromă de pălincă sau vin.

„Mi-a spus  un domn că el renunță la o bere pentru înghețată. L-am întrebat de ce trebuie să renunțe, când are gustul berii favorite sub formă de înghețată. În anii precedenți am făcut din pălincă de prune, am făcut din Tokay, un vin din Ungaria foarte dulce. Dacă vă place un vin anume, de ce să nu puteți să-l gustați în formă de înghețată?”, a spus Sandor Baloga, directorul de producție al firmei brașovene care vrea să îmbine gustul băuturilor plăcute de români dintotdeauna cu aromele moderne, citat de Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Producătorul susține că fiind vorba de o cantitate foarte mică de alcool, după ce mâncăm o asemenea înghețată șoferii pot urca liniștiți la volan.

Firma face două tipuri de înghețată: unul bazat pe apă, din care se prepară o înghețată mai lejeră, și un alt tip mai cremos, care se completează foarte bine cu gusturile de fructe și nu numai.

„Între noutățile anului 2023 găsim kefir cu semințe de dovleac. Pentru doamne avem o înghețată cu biluțe de miere și cereale. Avem o linie în care baza este fără zahăr și se pot face multe gusturi, pentru că lumea înghețatei este una foarte, foarte interesantă”, a mai spus Sandor Baloga.

spot_img
spot_img

Politica