joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Reacția FRF după ce UEFA i-ar fi permis Ungariei să afișeze steagul istoric

Federația Română de Fotbal a emis un comunicat, la câteva ore de la momentul în care vecinii României au transmis că UEFA le permite să afișeze harta Ungariei istorice la meciuri.

Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată. Astfel, FRF susține că a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal”, informează FRF.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, Federația Română de Fotbal a făcut următoarele precizări:

Policlinica Buna Vestire Craiova

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se mai arată în reacția FRF.

Politica