joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nu se potolesc! Unul beat, altul drogat la volan

Deși mai mulți oameni și-au pierdut viața în accidente produse de șoferi beți sau drogați, deși Poliția face zilnic controale în trafic, sunt în continuare oameni care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri.

Aseară, un tânăr de 27 de ani, din comuna Goicea, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DN 56, din localitatea Braniște, după ce se drogase. „Întrucât acesta prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină.Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”- IPJ Dolj

Un alt șofer a fost prins în trafic cu alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost urmărit de Poliție pe străzile din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În noaptea de 21/22 martie a.c., ora 02.15, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism ce circula pe strada Toamnei, din municipiul Craiova. Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, a fost urmărit până pe strada Polovragi, unde a fost blocat. La volanul autoturismului a fost legitimat un barbat, de 32 de ani, din municipiul Craiova, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. In cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.”-IPJ Dolj

În ultimele 48 ore, poliţiştii au aplicat 294 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 85.000 de lei, au reținut 38 de permise de conducere, retras 8 certificate de înmatriculare și constatat 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Politica