joi, iunie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Special Olympics România provoacă oamenii să poarte șosete desperecheate și să premieze campionii

De Ziua Internațională a Sindromului Down, marcată în 21 martie, Special Olympics România lansează îndemnul #FiiSocksy – poartă șosete desperecheate – și ajută un campion să ajungă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin.

„De ce șosete desperecheate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o «șosetă» în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Pentru a sărbători abilitățile și potențialul persoanelor cu Sindrom Down, Special Olympics România invită oamenii să posteze, începând de marți 21 martie, fotografii cu șosete desperecheate cât mai colorate pe conturile de social media cu hashtag-urile #FiiSocksy, #sindromdown și #specialolympicsromania și să doneze orice sumă care începe cu 21 de lei pentru a trimite un campion la Jocurile Mondiale”, se arată în comunicatul Special Olympics România, citat de g4media.ro

„În 2023 ne dorim să trimitem la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin 33 de sportivi care să concureze la 9 discipline sportive: tenis de masă unificat, tenis de câmp unificat, baschet unificat, bocce, înot, role, gimnastică, judo şi atletism. De aceea, vă invităm pe toți să sprijiniti campionii care reprezintă România la Berlin și să fiți parte din bucuria lor de a participa la o competiție internațională, de a fi aplaudați și de a străluci pe podium datorită abilităților lor extraordinare!”, a declarat Emilia Ispas, director de programe la Special Olympics România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Special Olympics România derulează și o campanie de conștientizare a Sindromului Down în școlile partenere ale programului Școala Generației Unificate. Se vor alătura campaniei 90 de școli de masă din 18 județe ai căror elevi vor purta în zilele de 21 și 22 martie șosete desperecheate.

O parte dintre Sportivii Special Olympics (IQ < 70) se nasc cu Sindromul Down, ceea ce înseamnă că efortul lor de a face sport este cu atât mai mare cu cât ei prind mai greu mișcările și indicațiile antrenorilor.

Foto: Special Olympics Romania

Politica