joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oina, declarată sportul naţional al României

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care oina este declarată sportul naţional al României, iar 9 mai va fi instituită drept Ziua Naţională a Oinei.

Legea merge la promulgare.

Ziua Naţională a Oinei va fi marcată de Federaţia Română de Oină şi de membrii afiliaţi la aceasta, de cluburi/asociaţii sportive, de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului, prin organizarea şi participarea la evenimente cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării sportului naţional, oina, pentru sănătatea populaţiei, informează News.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic sau pot pune la dispoziţie, în mod gratuit, bazele sportive aflate în administrare în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile, prevede legea.

De asemenea, este înfiinţat Programul naţional „Redescoperă oina”, care constă într-un complex de activităţi necesare susţinerii practicării şi promovării acestui joc şi se desfăşoară prin intermediul Federaţiei Române de Oină şi al structurilor sportive afiliate la aceasta pe întregul teritoriu al României.

Finanţarea programului urmează să fie asigurată din fonduri prevăzute distinct în bugetul de stat, alocaţii bugetare, prin Ministerul Sportului, şi, în funcţie de posibilităţi, din fonduri de la bugetele locale.


Foto: Federatia Romana De OINA

Politica