luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Angajații Agenției Naționale de Integritate vor primi spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică

Angajații Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) vor primi sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică după ce Camera Deputaților a votat, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege în acest sens. 

S-au înregistrat 178 de voturi „pentru”, 77 de voturi ‘contra’, 15 abţineri, iar un deputat nu a votat. USR și AUR au votat împotriva legii.

„De sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică prevăzut la art.5, secţiunea 1, capitolul VIII al anexei nr.V la prezenta lege beneficiază şi personalul din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate. Sporul nu se ia în calcul la stabilirea limitei prevăzută la art. 25 din prezenta lege. Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate”, prevede un amendament al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul spor se adaugă celor două aplicate deja în ANI: spor pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate (15%) și spor pentru condiții vătămătoare, scrie economedia.ro

Proiectul de lege fusese adoptat deja de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, pe 6 februarie, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

USR amintește că, la 30 septembrie 2022, președintele ANI avea un salariu de bază brut de 18.720 lei, secretarul general – 15.983 lei, un director general – 18.973 lei, un director – 18.186 lei, iar un șef serviciu – 16.612 lei

spot_img
spot_img
spot_img

Politica