miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Poliția, Jandarmeria și Pompierii, prezenți la Colegiul Traian

Polițiștii mehedințeni din cadrul Centrului Operațional, Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au participat, alături de reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, la o campanie de informare cu privire la modul de funcționare a Serviciului 112 și despre importanța apelării responsabile a numărului unic de urgență.

Activitatea s-a desfășurat la Colegiul Național Traian din Severin și a fost derulată în scopul de a-i informa pe elevi despre siguranța de care pot beneficia prin apelarea Serviciului 112.

De asemenea, elevilor li s-a adus la cunoștință modul de gestionare a unui apel într-o situație în care au nevoie de ajutor, precum și despre utilitatea instalării aplicației Apel 112 pe telefoanele mobile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, s-au purtat discuții cu elevii pe tema apelării abuzive a Serviciului 112 și sancțiunile aplicabile în aceste cazuri.

În situațiile de urgență, fiecare secundă contează, de aceea polițiștii recomandă să nu se abuzeze de acest număr de telefon dacă nu există într-adevăr un motiv real sau o urgență.

”Serviciul 112 este destinat cetățenilor și, utilizat responsabil, poate salva vieți, întrucât orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe  reale”, a anunțat IPJ Mehedinți.

Politica