miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Câinele Vasile și-a ros singur laba pentru a nu cădea prizonier la ruși

Un câine-soldat al trupelor ucrainene, special antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere, a devenit eroul unei întâmplări incredibile, petrecută pe front. Vasile și-a ros singur propria labă pentru a se elibera și întoarce la plutonul său.

Vasile este un exemplar de cane corso, „câine de război” într-un pluton de recunoaștere al pușcașilor marini ucraineni, antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere. Bineînțeles, era prietenul tuturor și mascota plutonului.

Anul trecut în octombrie, câinele a dispărut într-o zi, iar soldații din plutonul lui au început să-l caute, inclusiv cu dronele. În scurt timp, l-au găsit într-o zonă a frontului, prins într-o capcană de sârmă ghimpată, din care nu putea să se elibereze, potrivit Euromaidan Press.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Câinele a rămas blocat în apropierea tranșeelor rusești, iar soldații ucraineni nu puteau merge să-l salveze fără riscul de a fi împușcați, așa că au plănuit o acțiune pe timp de noapte.  Numai că nu au mai apucat să plece în misiunea de noapte, pentru că Vasile s-a întors singur.

„Vă vine să credeți sau nu, și-a ros singur propria labă și s-a întors acasă în trei picioare. Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier”, a mai scris Euromaidan Press, preluând relatarea unei foste jurnaliste, Olena Bilozerska, devenită soldat în armata Ucrainei.

Povestea câinelui-erou s-a viralizat la momentul respectiv și a fost preluată pe multe conturi sociale.

„Nu exista nicio posibilitate să fie salvat fără ca (soldații) să fie împușcați. A doua zi, (Vasile) s-a întors la trupele ucrainene, după ce și-a ros propria laba ca să se elibereze”, a relatat contul de Twitter War Dogs of Ukraine.

Foto: Twitter

Din fericire pentru Vasile, lucrurile nu au rămas așa. El a fost „lăsat la vatră” și, mai mult, recent a beneficiat de o operație prin care i s-a montat o proteză, iar acum poate să se deplaseze din nou pe patru picioare. Câinele s-a întors acasă, la familia stăpânului său, scrie digi24.ro

Foto: Twitter/Anton Gerashchenko

Politica