vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doliu în lumea modei! Paco Rabanne a murit

Paco Rabanne, cunoscut pentru creațiile sale vestimentare excentrice și pentru parfumurile vândute în întreaga lume, a murit la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de compania care controlează casa de modă Paco Rabanne după retragerea din activitate a fondatorului acesteia în urmă cu peste două decenii.

Francisco Rabaneda y Cuervo cunoscut ca Paco Rabanne a încetat din viață la Portsall, în Franța. Deocamdată cauzele morții sale nu sunt cunoscute, scrie cotidianul spaniol El Pais.

Născut în Spania, la 18 februarie 1934, la Pasaia, Gipuzkoa, creatorul de modă a fost cunoscut pentru creaţiile sale vestimentare în nuanţe metalice şi pentru colecţii inspirate din epoca spaţială a anilor 1960.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A intrat în contact cu lumea modei datorită mamei sale care a colaborat cu creatori de modă precum Givenchy, Balenciaga și Dior după ce familia s-a mutat în Franța, pe vremea când Paco Rabanne avea 5 ani.

Micul breton din Morlaix, fiul unor refugiați foarte săraci, nu și-a imaginat niciodată ca va fi cunoscut în lumea întreagă, spunea despre sine într-un interviu de acum câțiva ani.

El admitea atunci și influența mamei în munca sa, amintindu-și cuvintele ei care spuneau că nu are dreptul să distrugă frumusețea naturală a femeii.

„Am avut mereu grijă ca hainele create de mine să înfrumusețeze femeia”, povestea Paco Rabanne.

Politica