sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O pensiune din Călimănești a luat foc

Vineri după-amiază, la ora 16.32, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o pensiune din localitatea Calimanesti.

La fața locului, s-au deplasat două autospectiale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălțime, un echipaj SMURD și membrii SVSU Calimanesti. S-a constatat că flăcările se manifestau în interiorul clădirii, la mansardă.

Din fercire, nu a fost nimeni rănit, în momentul producerii incendiului, nefiind cazați turiști. Pentru salvarea imobilului, s-a creat dispozitiv de intervenție, pe casa scării clădirii. În același timp, s-a acționat și partea exterioară, cu ajutorul autoplatformei de lucru la înălțime.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma incendiului, a ars structura din lemn a acoperișului, pe o suprafață de circa 80 mp. De asemenea, s-au degradat pereții interiori dintr-o cameră de locuit și dintr-o baie, precum și aproximativ 70 mp. din acoperis.

După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat, înainte ca flăcările să distrugă imobilul.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma efectului termic al coșului centralei față de materialele combustibile din componența acoperișului.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, pompierii recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;
  • Aveți grijă la amplasarea materialelor combustibile, sau inflamabile, în apropierea sistemelor de încălzire (sobe, plite, centrale termice, etc).
  • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.
  • Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.
  • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
  • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
  • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.
  • Interziceţi jocul copiilor cu focul.
  • Instalați detectoare de fum pentru a preveni producerea unor incendii.
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
    Plt.adj. Fulger Octavian

Politica