joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Inconștiență criminală! Bărbați prinși la volan fără permis

S-au urcat cu tupeu la volan fără să dețină permise auto dar s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Este vorba de doi mehedințeni, unul din comuna Ponoarele, altul din comuna Șimian. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baia de Aramă, județul Mehedinți, au depistat, în trafic, un bărbat de 44 de ani, din comuna Ponoarele în timp ce conducea un autoturism pe DC 38, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Și polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Șimian au depistat, în trafic, un bărbat din comuna Șimian, în timp ce conducea un autoturism pe DC 28, având exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

36 de permise auto suspendate de poliție

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimele 72 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.
Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 513 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 105 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 50 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 131.900 lei.
Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 36 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Politica