miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Noul Ambulatoriu de la Spitalul Filantropia, inaugurat

Ambulatoriul de la Spitalul Filantropia a fost inaugurat, după ce a fost renovat şi dotat cu aparatură de specialitate necesară desfășurării, în cele mai bune condiții, a activităților medicale, unele dintre dotări fiind unice în Craiova.

Clădirea în care funcționează ambulatoriul a fost complet renovată, fiind efectuate lucrări de consolidare, tâmplăria existentă a fost înlocuită cu una eficientă energetic și au fost refăcute finisajele interioare și exterioare, instalațiile sanitare, termice și electrice. Serviciile de dotare pentru ambulatoriu au mai inclus achiziționarea de centrale termice și de climatizare noi, ce asigură confortul termic al pacienților, dar și al personalului medical. A fost montat și un lift exterior pentru a facilita accesul în clădire al persoanelor cu dizabilități și al celor greu deplasabile, fiind realizată, totodată, o rampă pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

”O particularitate a acestei investiții o reprezintă dotările de ultimă generație pentru cabinetele de oftalmologie, ORL, dermatologie și urologie, care nu se mai regăsesc în unitățile sanitare publice din Municipiul Craiova”, se arată în comunicatul Primăriei Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre dotările medicale putem enumera:

  • ecografe ultraperformante în cabinetele de cardiologie, explorări funcționale, ginecologie și urologie
  • unit dentar de ultimă generație pentru cabinetul de stomatologie
  • un autorefractometru, un oftalmoscop, un tonometru non-contact cu pahimetru, un biomicroscop, un lensmetru automat, un tomograf în coerență optică și perimetru computerizat pentru cabinetul de oftalmologie
  • o cabină audiometrică, audiometru cu imprimantă audiolab V4, un stereomicroscop de examinare cu linie video și monitor și un sistem de videoendoscopie și fibroscopie FULL HD pentru cabinetul ORL
  • un dermatoscop pentru cabinetul de dermatologie
  • un uretroscop pentru cabinetul de urologie.

De asemenea, saloanele și cabinetele medicale din clădirea Ambulatoriului, situat pe Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 40, au fost dotate cu mobilier medical, instalații de dezinfecție a aerului, echipamente IT și birotică, dar și cu mașini de curățenie performante pentru igienizarea și dezinfectarea saloanelor și cabinetelor medicale.

Renovarea Ambulatoriului de la Spitalul Filantropia continuă seria investițiilor pe care Primăria Craiova le face în mod constant în domeniul sănătății, respectiv, în toate unitățile medicale din subordine.

Politica