Tichetele de sportiv pentru copii se amână pentru 2024

Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanță. Ei ar fi trebuit să beneficieze lunar de un stimulent financiar prin tichete de sportiv.

Tichetele de sportiv puteau fi utilizate pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Fiecare beneficiar ar fi avut dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună, valoarea nominală a acestuia fiind de 150 lei.

Ordonanța trenuleț ne mai spune că în 2023 Educația nu va primi 6% din PIB în 2023, fiind prorogată prevederea respectivă din Legea educației.

Practic, Guvernul a făcut la fel ca în fiecare an, a prorogat aplicarea măsurii pentru anul următor, în acest caz pentru 2024.

Așadar, rămâne de văzut, în decembrie, cum va arăta bugetul pe 2023 și cât se va alocat Educației. E clar că va fi sub 6%, altfel nu veneau cu prorogare, scrie hotnews.ro

Foto: arhivă

Populare

Recomandări

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...