joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ford recheamă în service peste 630.000 de mașini

Ford Motor recheamă în service peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în toată lumea, din cauza riscului de incendiu ca urmare a unor posibile fisuri la injectoarele de combustibil, transmite Reuters.

Al doilea mare producător american de automobile a precizat că retragerea afectează modelele de teren Bronco Sport şi Escape produse în perioada 2020-2023, scrie digi24.ro

Toate aceste automobile au motoare de 1,5 litri şi trei cilindri. Sunt vizate 520.000 de vehicule din SUA şi aproximativ 114.000 de vehicule în alte ţări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ford a precizat că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcţionează, este posibil ca o fisură la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă.

Cu toate acestea, Ford nu a recomandat proprietarilor să înceteze să mai conducă vehiculele deoarece incendiile sunt rare şi în general nu au loc atunci când motorul este oprit. Odată ce reparaţiile sunt disponibile, dealerii vor actualiza software-ul vehiculului pentru a detecta dacă un injector de combustibil este crăpat şi vor furniza un mesaj pe tabloul de bord pentru a alerta şoferii.

”Dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusă automat pentru a minimiza orice risc, permiţând în acelaşi timp clienţilor să conducă într-o locaţie sigură şi să oprească vehiculul şi să organizeze service”, a adăugat Ford.

Dealerii vor instala, de asemenea, un tub care drenează combustibilul din chiulasă şi departe de suprafeţele fierbinţi şi vor verifica dacă există miros excesiv de combustibil în apropierea părţii de sus a motorului.

Potrivit Ford, au existat 54 de rapoarte de incendii la motoare de 1,5 litri, inclusiv patru cu injectoare de combustibil crăpate. Alte 13 au fost cauzate probabil de o scurgere a injectorului de combustibil. Nu există decese legate de retragere.

Politica