vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un polițist care a intervenit după un apel la 112, bătut de un bărbat pe scara blocului

Un polițist care a sunat la ușa unui bărbat, în urma unei reclamații la 112, a fost lovit de acesta pe scara blocului.

Incidentul a fost filmat și postat pe Facebook de Sindicatul Europol.

“De multe ori am auzit opinii de genul: ‘ce mare lucru să intervii la un apel 112’ sau ‘polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează’ sau cum ar spune diverși oameni politici, ‘Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare’.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o ‘banală’ intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama ‘scandal în familie’. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel”, au transmis cei de la Sindicatul Europol.

Aceștia au continuat mesajul spunând că dacă agentul de poliție l-ar fi imobilizat pe bătrân știrile ar fi sunat altfel, notează ei.

“Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: ‘Vârstnic pus la pământ de polițiști’, ‘Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân’ și tot așa. În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, se încheie mesajul de pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Foto: Captură video

Politica