vineri, februarie 23, 2024

Ultima ora

Sport

DEx 12. Lucrările la tronsonul 1 au trecut de jumătate

Lucrările la Drumul Expres Craiova – Pitești continuă. Conform datelor prezentate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în timp ce tronsonul 2 a fost deja deschis circulației, tronsoanele 1 și 3 au depășit 50% din totalul lucrărilor.

Tronsonul 4 este încă la început, iar CNAIR anunță un procent de 7,50% ca fiind gata.

În ceea ce privește tronsonul 1, acesta are ca  termen de execuție decembrie 2023. Lucru greu de imaginat la acest moment, chiar dacă lucrările au depășit procentul de 50%, lucrările stagnează, după cum susțin și oficialii Guvernului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Drobeta-Turnu Severin, că în ultima perioada constructorul italian Tirrena Scavi, care are deja două certificate negative, nu a mai lucrat nimic la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti.

„Pe tronsonul 1 lucrările sunt cam la 52-53% din realizare, doar că în ultima perioadă cei de la Tirrena Scavi nu au făcut aproape nimic. Au primit două certificate negative. În perioada următoare, conform legii, îl vor primi şi pe al treilea. În schimb, pe tronsonul 2 se circulă deja. Pe tronsonul 3 se lucrează foarte bine şi, de asemenea, progresul este bun şi pe tronsonul 4. Să ştiţi că nu sunt adeptul ca de pe poziţia de ministru să fac show în faţa camerelor de luat vederi, să rup contracte şi după aceea să ne chinuim la CNAIR vreo 2-3 ani până când găsesc pe altcineva să reia acel contract din stadiul rămas. Încerc de fiecare dată să găsesc soluţiile cele mai potrivite, astfel încât lucrurile să meargă mai departe”, a declarat Grindeanu.

Tronsonul 1 este și cel mai mic din cele 4, acesta măsurând o lungime de aproximativ 18 km.

Politica