duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Furau motoare de bărci și le trimiteau în România

Şase români au fost inculpaţi pentru furturi de motoare şi echipamente de ambarcaţiune pe o perioadă de mai bine de un an, cu prejudicii estimate la 320.000 de euro, relatează AFP, citând surse din cadrul poliţiei.

Reperaţi în Franţa la sfârşitul lunii septembrie, au fost arestaţi miercuri dimineaţă, la câteva ore după ”o tentativă de jaf la un magazin nautic în Gironde”. Aceştia sunt bănuiţi că au furat ”câteva zeci” de motoare şi ”unele echipamente electroportabile de mare valoare” pentru o sumă estimată la peste 320.000 de euro, a declarat pentru AFP colonelul Jean-Charles Bidaut, comandantul secţiei de cercetare din Bordeaux.

Ancheta a început în septembrie 2021 și a permis identificarea unui ”grup infracţional organizat” format din ”trei autori principali cu experienţă” şi ”mai mulţi complici” care ajută la fabricarea şi depozitarea bunurilor furate, dusă de transportari în România, unde motoarele au fost revândute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Membrii acestui grup, ”s-au mişcat mult în România şi în toată Europa, probabil că le putem imputa şi alte furturi în altă parte (decât în ​​Franţa)”, a subliniat colonelul Bidaut, potrivit căruia ancheta a necesitat ”multă muncă de monitorizare”.

Potrivit jandarmeriei, cei şase arestaţi au acţionat în principal în Gironde, dar şi în Landes, Loire-Atlantique şi Lot. Aceştia şi-au recunoscut ”în mare măsură” implicarea lor în timpul audierilor.

Prezentaţi unui judecător de instrucţie al jurisdicţiei interregionale specializate (Jirs) Bordeaux, aceştia au fost inculpaţi pentru furt şi disimulare în bandă organizată. Doi dintre ei au fost închişi, ceilalţi fiind plasaţi sub control judiciar, scrie observatornews.ro Românii au vârste cuprinse între 29 şi 42 de ani.

Politica