vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alcool, cocaină și viteză

Polițiștii doljeni au acționat, în ultimele 48 de ore, pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și acțiuni tip „Blitz”.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost legitimate și verificate peste 425 de persoane, fiind controlate și 394 de autovehicule.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 85.000 de lei”, spun polițiștii de la IPJ Dolj.

Totodată, au fost reținute 34 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Astfel, un tânăr de 19 ani, din comuna Șimnicu de Sus, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea București, din municipiul Craiova, cu viteza de 128 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au oprit, sâmbătă, 01 octombrie a.c., ora 20.11, pentru control un autoturism ce circula pe D.N. 6, în orașul Filiași. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 28 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care a fost testat cu aparatul drug test, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot în cadrul unei acțiuni de tip ”Blitz”, polițiștii doljeni au oprit, pentru control, vineri, 30 septembrie a.c., ora 18.15, un autoturism ce circula pe D.J. 561 A, în comuna Afumați. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 46 de ani, din comuna Afumați, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Politica