vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sentința în cazul lui Gheorghe Dincă, amânată

Magistraţii Tribunalului Olt au amânat pentru 9 septembrie pronunțarea sentinţei în „dosarul Caracal”, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, violat şi ucis pe adolescentele Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în 2019. La ultimul termen, Dincă a cerut să fie achitat pentru dublul omor.

La mai bine de trei ani de la dispariția Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu, magistraţii Tribunalului Olt erau aşteptaţi vineri să dea un verdict în „dosarul Caracal”, în care Gheorghe Dincă este acuzat de DIICOT că le-a ucis pe cele două adolescente. Verdictul a fost amânat pentru la toamnă, urmând să fie dat pe 9 septembrie.

La ultimul termen, care a avut loc pe 16 iunie, Gheorghe Dincă a cerut instanţei să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor” şi a susţinut că nu există probe care să arate că el le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi pe Alexandra Măceşanu. Nu de aceeaşi părere a fost avocatul său, numit din oficiu, care a cerut instanţei pedeapsa maximă pentru Dincă, pentru că, potrivit propriei pledoarii, „din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acord cu avocatul apărării a fost şi procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, care a cerut ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi, având în vedere că a împlinit 69 de ani.

Familiile au anunţat deja că vor depune apel

Tribunalul Olt a înregistrat pe 15 ianuarie 2020 rechizitoriul DIICOT prin care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte şi profanare de cadavre – două fapte. Alături de el, a fost trimis în judecat şi Ştefan Risipiţeanu, vecinul său, care este judecat pentru infracţiunea de viol.

Ultimul termen al procesului a avut loc la 16 iunie 2022, când procurorul, avocaţii şi inculpaţii au vorbit pentru ultima oară în sala de judecată. Instanţa a rămas în pronunţare, fixând un prim termen pentru data de 12 august. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, iar familiile celor două victime au anunţat deja că vor depune apel.

Politica