sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Antonie Solomon și Mihai Neațu au fost aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean Dolj

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (PER), este, începând de luni, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Dolj. În ședința CJ Dolj, care a avut loc la Palatul Administrativ, Mihai Neațu (PSD) a fost votat și el vicepreședinte al administrației județene. Astfel, PSD și PER au majoritate în CJ Dolj.
Înainte de vot, reprezentanții PNL și PMP au hotărât să se retragă din sală și să nu participe: „Sperăm să alegeți niște vicepreședinți care să-și facă treaba și să ducem la bun sfârșit aceste proiecte pe care le-am făcut. Noi, grupul PNL, nu o să participăm la acest vot, vă lăsăm să vă desfășurați în continuare activitatea și să alegeți cum trebuie”, a fost mesajul liberalilor înainte de a părăsi sala.
Au rămas să voteze, astfel, 21 de consilieri. Alegerea fiecăruia a fost secretă, iar drept de vot a avut și președintele Consiliului Județean, Cosmin Vasile. A fost aleasă o comisie de numărare a voturilor. Au fost numiți doi membri de la PSD, unul de la PER și unul de la PRO România, care, alături de secretarul general, au alcătuit comisia.
Mihai Neațu a primit 20 de voturi pentru și 2 împotrivă, iar Solomon – 21 pentru și 1 împotrivă.
„Țin să vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat. Trebuie să punem osul la treabă și să muncim pentru oameni până în septembrie 2024, indiferent de culoarea politică pe care o avem”, a fost mesajul lui Mihai Neațu, după ce a fost ales vicepreședinte al administrației județene.
Antonie Solomon a preferat să nu prelungească ședința și a fost scurt: „Vă mulțumesc. Vă mulțumesc! Vă mulțumesc”, a spus fostul primar al Craiovei și noul vicepreședinte al CJ Dolj.
După ce vicepreședinții au fost aleși, Președintele Organizației Județene Dolj a PSD, Claudiu Manda, i-a felicitat pe Mihai Neațu și Antonie Solomon pentru noile funcții și s-a arătat convins de faptul că cei doi vor face o echipă bună în Consiliul Județean.
„Majoritatea PSD – PER din Consiliul Județean Dolj a ales astăzi cei doi vicepreședinți. Felicitări, Mihai Neațu și Antonie Solomon! Sunt convins că împreună cu președintele Cosmin Vasile și colegii consilieri județeni veți face o echipă bună și veți implementa proiectele asumate în campania electorală. Succes!”, a fost mesajul lui Manda.

Dacă CJ Dolj a devenit funcțional, nu același lucru se poate spune și despre Consiliul Local Craiova. Consilierii PNL-USR-PLUS s-au prezentat la ședința pe care ei o convocaseră luni, deși secretarul general al Primăriei nu a convocat-o. Ședința nu s-a ținut, dar liberalii au susținut o conferință de presă politică.

Politica