miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Conducere completă PMP la Prunișor! După 20 de ani de zile, comuna a scăpat de mahărul Nandi Covlea!

Locuitorii comunei Prunișor, județul Mehedinți, l-au tras pe linie moartă, în mod democratic, prin vot, pe veșnicul primar PSD Nandi Covlea, baron local cu 5 mandate consecutive la activ, om certat cu legea dar putred de bogat și foarte influent. După ce și-au ales noul primar în persoana lui Emilian Vâlcu de la PMP, zilele acestea consilierii locali au votat și viceprimarul de comună. Este vorba de Daniel Trușculescu tot de la PMP. Așa că în următorii 4 ani conducerea comunei Prunișor se află în mâinile a doi PMP-iști.  

Partidele mari au fost doborâte de un partid mic, la Prunișor
Consilierii locali ai comunei Prunișor și-au ales zilele trecute viceprimarul. În ședința de Consiliu Local a mai depus jurământul și ultimul dintre cei 11 consilieri aleși în septembrie 2020, a fost desemnată componența comisiilor de specialitate și a fost aprobat Regulamentul de Ordine Interioară. La evenimentul festiv au fost prezenți senatorul PSD Liviu Mazilu și deputatul PMP – Ion Cupă. Noul viceprimar al comunei Prunișor, Daniel Trușculescu, a obținut 8 dintre cele 11 voturi valabil exprimate și este cel de-al doilea viceprimar al PMP din județul Mehedinți, după cel de la Balta, Dorel Podeanu. Viceprimarul din Prunișor îl va seconda în administrația publică locală pe primarul PMP Emilian Vîlcu, colegul său de partid.  Contracandidatul viceprimarului ales a fost Ciprian Măciucă, fostul viceprimar, de la PNL, iar în urma votului secret al celor 11 consilieri, Daniel Trușculescu a obținut 8 voturi, Ciprian Măciucă (PNL) a obținut 2 voturi, iar un vot a fost nul, deoarece consilierul care l-a exercitat nu a ales niciunul dintre candidații de pe buletinul de vot.

În Consiliul Local al comunei Prunișor, configurația politică este următoarea: PMP – 4 consilieri, PNL – 4 consilieri, PSD – 3 consilieri. Pentru viceprimarul Trușculescu au votat cei patru consilieri PMP, cei trei consilieri de la PSD și un consilier de la PNL. La eveniment au fost prezenți senatorul PSD Liviu Mazilu și deputatul PMP Ion Cupă, precum și candidatul PMP pentru funcția de senator, Florin Gagea.
„Consider că este un moment important pentru comuna Prunișor, felicitări domnului viceprimar, felicitări domnului primar pentru că are o echipă bună de consilieri responsabili. Vreau să vă atrag atenția tuturor că nu mai este timp de dispute politice interne, că așteptările cetățenilor sunt foarte mari, sper să mergeți mai departe împreună pentru dezvoltarea acestei comunități, pentru că urmează niște ani nu tocmai ușori pentru România. Din partea mea, veți avea întreg sprijinul meu ca parlamentar pentru comunitatea din Prunișor, pentru toate proiectele domnului primar și al consilierilor locali și vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Mehedinți. Vă îndemn să veniți cu proiecte noi, să țineți seama de punctul de vedere al secretarului general al comunei și vă urez mult succes”, a declarat senatorul PSD, Liviu Mazilu.
„Vreau să mulțumesc în primul rând atât consilierilor locali care m-au ales, cât și celor care nu m-au ales, îmi doresc o colaborare bună, pentru a putea sprijini proiectele domnului primar, pentru ca aceste proiecte să fie duse la bun sfârșit, în beneficiul locuitorilor acestei comune”, a declarat viceprimarul comunei Prunișor, Daniel Trușculescu.
„Ne mândrim cu cel de-al doilea viceprimar al nostru, domnul Trușculescu, echipa este reîntregită acum, iar primarul Emilian Vîlcu are o șansă mare de a revitaliza și dezvolta această comună”, a declarat deputatul PMP, Ion Cupă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica