marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două minore au pus polițiștii pe jar: și-au înscenat răpirea

Două adolescente de 13 și 14 ani, din Sighetu Marmației, au pus polițiștii pe jar, după ce și-au înscenat răpirea. Ele s-au înțeles cu un tânăr de 20 de ani ca să le ia cu mașina, fără să fie însă în pericol, și au mers la bunica uneia dintre tinere, unde au fost găsite de polițiști.

Polițiștii din Maramureș au anunțat că miercuri, la ora 13:10, un bărbat a sesizat Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei despre faptul că în jurul orei 12:00, fiica sa, de 14 ani, a fost răpită. Bărbatul le-a mai spus polițiștilor că minora ar fi fost constrânsă să urce într-o maşină de culoare neagră, care a plecat în direcţia localităţii Bogdan Vodă, scrie Digi24.ro.

După alte 10 minute, la ora 13.20, o reprezentantă a unui Centru de Primiri Regim Urgenţă din judeţ a sesizat Poliţia despre faptul că o minoră de 13 ani, instituţionalizată, a plecat fără acordul unităţii, precizează IPJ Maramureș în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mai mult, minora de 14 ani a transmis mesaje telefonice mamei sale, precizând că a fost răpită, că nu poate vorbi şi că din câte a observat autoturismul în care se află se îndreptă spre Cluj. Gravitatea situaţiei şi riscurile la care puteau fi expuse cele două minore au impus luarea unor măsuri urgente. De îndată s-a constituit echipă complexă de cercetare şi căutare, a fost întocmit dosar penal, iar pentru soluţionarea cauzei în timp cât mai scurt au fost mobilizate mai multe forţe şi mijloace din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Borşa, din Vişeu de Sus, Dragomireşti, Săliştea de Sus şi din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bogdan Vodă”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru toţi cei implicaţi în căutări „a început o luptă contra cronometru”, activităţile fiind coordonate de conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş, cu sprijinul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

„Verificările efectuate ulterior de poliţişti au relevat faptul că cele două minore au plecat cu acelaşi autoturism, existând posibilitatea ca ele să se fi înţeles în prealabil cu privire la plecare. Investigațiile au continuat, iar cele două minore au fost depistate la câteva ore, nevătămate, într-o zonă retrasă, de pe raza oraşului Borşa. Pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanţelor în care acestea au plecat, minorele au fost conduse la sediul Poliției Sighetu Marmației”, spun anchetatorii.

Astfel, poliţiştii au stabilit că, la cererea lor, cele două fete s-au înţeles în timpul zilei să se deplaseze pe raza oraşului Borşa şi au fost aşteptate de către un tânăr de 20 de ani, care le-a transportat cu autoturismul până la bunica uneia dintre ele.

„Întrucât ştiau că sunt căutate de poliţie, acestea s-au dus într-o zonă retrasă, în care au fost găsite. Pe toată perioada plecării, cele două minore nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Activităţile pe care le desfăşoară poliţiştii într-un caz de răpire sunt complexe şi presupun gestionarea unor situaţii şi derularea unor activităţi investigative pe toate palierele, precum verificări în teren, exploatarea informaţiilor obţinute, identificarea, localizarea și coordonarea forţelor participante”, mai spun polițiștii.

IPJ Maramureș precizează că „în timp ce poliţiştii intervin la asemenea cazuri, cineva are nevoie în realitate de ajutorul forţelor de ordine”.

Politica