miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Incidenta de aproape 15 la mie intr-o localitate din Dolj

Incidenta cazurilor de coronavirus, in ultimele 14 zile, se apropie de 15 la mie intr-o localitate din judetul Dolj. Cu toate acestea, autoritatile nu au instituit carantina totala.

Este vorba despre comuna Diosti, iar reprezentantii Prefecturii Dolj spun ca nu este nevoie de instituirea carantinei pentru ca aproape jumatate dintre cazuri au fost inregistrate in centrele sociale din localitate, nu in comunitate.

Totusi, marti seara, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Dolj a decis ca in Diosti purtarea mastii sa fie obligatorie in toate spatiile publice, barurile s-au inchis, iar evenimentele publice sunt interzise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform situatiei epidemiologice din 26 octombrie, in Diosti, 116 oameni erau infectati cu coronavirus, din care 55 confirmati in ultimele 14 zile, incidenta fiind de 14,93 la mia de locuitori, in conditiile in care, cu o zi inainte, comuna nu se gasea nici intre cele cu o incidenta de peste 1,5 la mie. Din cei 116 confirmati cu coronavirus, 51 sunt din centrele sociale ale DGASPC Dolj, aici facandu-se testari saptamanale.

Intre timp, in Craiova incidenta a ajuns 4,24 la mia de locuitori.

Politica