vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scenariu șoc: pleacă Rotaru de la CSU?

Ne întoarcem de unde am plecat: Mititelu poate redeveni șef suprem peste fotbalul din Bănie

În vară, Mihai Rotaru ar putea părăsi Bănia cu destinația Ghencea, susțin cei de la ProSport. Dezertarea ar fi determinată de ascensiunea echipei lui Adrian Mititelu, este teoria pe care se bazează scenariul ziariștilor bucureșteni. Coroborată cu chemarea militarilor din Ghencea, care-l vor pe omul de afaceri la butoane, la Steaua, echipă de care ar fi atașat și sentimental.
Încă de la sosirea lui Mihai Rotaru la cârma echipei din Bănie s-a rostogolit informația că acesta ar fi avut lojă închiriată în Ghencea. Deci, simpatia față de roș-albastrul Stelei este reală. Prosport plusează, susținând că Rotaru chiar ar fi oferit o sponsorizare de 100.000 euro celor de la Steaua.
Războiul fratricid din oraș FCU – CSU ar fi însă principalul motiv pentru care Rotaru ar abandona echipa. Mai ales după întețirea acestuia, urmare a ascensiunii formației patronate de Adrian Mititelu. Dacă timp de 6 ani, Mititelu a stat departe de Craiova, acum, o dată cu performanțele sportive – locul 1 în liga secundă – acesta e tot mai aproape de o revenire pe Oblemenco. Ideea împărțirii stadionului cu rivalul său, l-ar putea determina pe Rotaru să abandoneze corabia.
Așadar, sunt o serie de argumente pentru o plecare a lui Rotaru: simpatia față de Steaua, stadion nou în Ghencea, o nouă provocare, războiul cu Mititelu.
Dar, și o grămadă de contra-argumente: tip orgolios, este puțin probabil ca după 6 ani de conflict cu Mititelu, să abandoneze dintr-o dată clubul și suporterii. Mai mult, Rotaru conduce o afacere extrem de profitabilă în Bănie, care-i aduce milioane de euro, astfel încât este improbabil să renunțe atât de ușor la ea.
În cazul în care Rotaru părăsește totuși Bănia, echipa ar ajunge, cel mai probabil, la dispoziția municipalității, care ar urma să caute un nou susținător financiar.

Politica