vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Măştile de protecţie, obligatorii în Filiși

Purtarea măştilor va fi obligatorie în oraşul Filiaşi din judeţul Dolj, precum şi în cele trei sate arondate: Bâlta, Răcari şi Fratoştiţa.

Potrivit unui mesaj, postat pe pagina de Facebook a primăriei, începând de miercuri, 15 aprilie, în baza unei hotărâri a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a Consiliului Local, locuitorii din oraş şi din satele Bâlta, Răcari şi Fratoştiţa pot purta mască medicinală, mască produsă acasă, fular, eşarfă sau orice alt material care să acopere nasul şi gura şi care, după utilizare, să fie spălate şi dezinfectate cu fierul de călcat.

Cei care nu se vor conforma vor fi amendați cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei, potrivit aceluiași mesaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, Primăria Filiaşi a montat în oraş dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool, iar autorităţile au făcut, marţi, un apel public către persoanele au distrus mai multe dispozitive să renunţe la astfel de acţiuni.

„Primăria oraşului Filiaşi a implementat un proiect menit să protejeze cetăţenii şi să ofere o metodă eficientă de igienă. Astfel, au fost montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini. Soluţia cu dezinfectant pe bază de alcool este foarte eficientă împotriva microorganismelor tranzitorii ale pielii, cum ar fi bacteriile şi virusurile. Vă informăm asupra faptului că respingem cu fermitate orice acţiuni care duc la distrugerea acestor dispensere”, se menţionează în mesajul postat pe Facebook.

Politica