vineri, iunie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Reţinuţi pentru trafic de migranţi

5 persoane au fost reţinute în urma unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, derulată pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi.

“Din cercetările efectuate, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au stabilit faptul că, începând cu anul 2019, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 32 de ani, din zona Calafat, respectiv Timişoara, ar fi constituit un grup infracţional organizat, pentru preluarea din Bulgaria a unor cetăţeni de străini, pe care apoi i-ar fi transportat şi călăuzit, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, destinaţie finală fiind Germania.

În acest context, la data de 12 aprilie a.c., pe autostrada A1– Lugoj- Timişoara- Nădlac, poliţiştii au oprit în trafic un autotren, condus de un cetăţean bulgar, de 64 de ani, în remorca căruia au fost identificaţi 2 cetăţeni turci, de 37 şi 48 de ani, care ar fi intrat ilegal în România”, arată IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi turci au fost preluaţi de Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi trimişi într-un centru de carantină.

“Ulterior, au fost puse în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din zona localităţilor Calafat şi Timişoara, folosite de cei 4 cetăţeni români. De la locații au fost ridicate bunuri și înscrisuri, care ar avea valoare probatorie.

Astfel, în urma probatoriului administrat, cei 4 cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 29 şi 32 de ani precum şi cetăţeanul bulgar, de 64 de ani, Mac fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă”, mai arată IPJ Dolj.

Politica